Hirdetés
. Hirdetés

Bejelentették az Acrobat 9-et

|

Az Adobe csomagja a natív Flash-támogatás mellett PDF portfoliók összeállítását és könnyű csoportmunkát kínál.

Hirdetés

A dokumentumkezelő szoftvernek a korábbiakhoz hasonlóan három (Standard, Pro és Pro Extended) változata létezik. Az Acrobat 9 megjelenésekor - az angol nyelvű verziók július elején várhatók - az ingyenes Adobe Reader 9 szoftver is elérhető lesz. Az Adobe Acrobat 9 új funkciói az acrobat.com weboldalra épülnek, amelyen ingyenesen megoszthatjuk PDF dokumentumainkat, és valósidejű csoportmunkára hívhatjuk munkatársainkat. A belépéshez Adobe ID szükséges - ugyanezzel az azonosítóval használhatjuk az Adobe Photoshop online változatát -, cserébe 5 GB tárhelyet kapunk, és öt dokumentumot díjmentesen PDF-be konvertálhatunk. Akinek ennél nagyobb kapacitásra van szüksége, saját fájlszervert is üzembe helyezhet.

A PDF dokumentumokat már korábban is véleményezhettük, az űrlapokat kitölthettük, és elláthattuk elektronikus aláírásunkkal. Az új megosztott funkciók révén az Adobe Reader 9 most még többet nyújt. Az Acrobat 9-ből indított csoportos nézetben a résztvevők egyszerre láthatják a PDF-et, és a chat ablak segítségével valósidőben kommunikálhatnak. Az űrlapok kitöltése is egyszerűbb lett: többé nem kell elmenteni, majd e-mailben visszaküldeni a fájlt, elég, ha csak szinkronizáljuk a dokumentumot az acrobat.com-on. A csoportos korrektúra során született megjegyzéseket összegyűjthetjük, és nyomon követhetjük.

Natív Flash támogatás, multimédia a PDF-ben
A szoftver tartalmazza az ingyenes Adobe Flash Player 9 lejátszót, így akár Flash videót vagy Flash alkalmazásokat is beépíthetünk a PDF-be. Az Acrobat 9 részét képező Adobe Presenter 7 szoftverrel Flash-alapú prezentációkat és kérdőíveket készíthetünk a Microsoft PowerPoint segítségével, majd beágyazhatjuk azokat a PDF-be. Az ingyenes PDF olvasóban a beágyazott videókat és 3D-s objektumokat is megtekinthetjük vagy véleményezhetjük, ezen felül lehetőségünk van külső hivatkozások (RSS, Google Maps stb.) kezelésére is.

Komplex projektek egyetlen PDF-ben
Az Acrobat 9-el különböző fájlokból (PDF, Word, Excel, kép, videó, 3D-s objektum stb.) tetszőleges PDF portfoliót állíthatunk össze, amelyet egyetlen PDF fájlba menthetünk. A PDF-be mentett tartalmakat továbbra is külön kezelhetjük, tetszés szerint megnyithatjuk, archiválhatjuk és kereshetővé tehetjük, az összerakott dokumentumot pedig sablonokba illeszthetjük. A PDF portfolió a formátum 256-bites védelmét élvezi.

Szabványok és kompatibilitás
A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (International Organization for Standardization) januárban vette nyilvántartásba a PDF 1.7 szabványt. Az Acrobat 9 a formátum speciális, bővített (Extended) változatát használja. Az új szoftverben készült PDF 1.7 fájlokat az Adobe Reader korábbi verzióival is megnyithatjuk, ugyanakkor az extra funkciók ebben az esetben nem lesznek elérhetők.

Az Acrobat 9 termékcsalád egyaránt kompatibilis a 32- és 64-bites Microsoft Windows XP és Vista, valamint az Apple Mac OS X Leopard operációs rendszerekkel. Az Acrobat 9 beépül a Microsoft Office 2007 szoftverekbe.

Megjelenés
Az angol nyelvű Adobe Acrobat 9 Standard, Pro és Pro Extended szoftverek megjelenése július elején várható. Azok a felhasználók, akik az új szoftver megjelenésének napjáig Acrobat 8 szoftvert vásárolnak, ingyenes frissítést kapnak a 9-es verzióra.

További újdonságok, funkciók:

* PDF dokumentumok intelligens összehasonlítása
* CAD rajzok és 3D-s objektumok elmentése, kezelése
* gyors és egyszerű űrlapkészítés, akár varázslóval
* Adobe LiveCycle Designer űrlapkészítő szoftver
* intelligens űrlapfelismerés rajzolt űrlapból vagy Word fájlból
* csoportos űrlapkezelés, egyszerű adatgyűjtés 500 főig
* Adobe Presenter prezentációkészítő szoftver
* Flash videók, animációk és alkalmazások beágyazása
* videók beágyazása, visszajátszása, "programozása"
* képkockák véleményezése videó esetén
* térképkezelés, koordináták szinkronizálása, távolságok lemérése
* teljes weboldal vagy weboldalrészletek elmentése (Internet Explorer alatt)
* PDF készítés vágólapról
* beépített szkennelőmodul
* szkennelt szöveg felismerése (OCR)
* hatékony tömörítési technológia szkennelés esetén
* 256-bites titkosítás
* ő és ű betűk hibátlan kezelése
* PDF szabvány ellenőrzése
* digitális aláírás

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.