Belassít a céges Firefox

|

Az ESR segítségével évente csak egyszer kell majd a böngésző frissítésével foglalkozni.

Amióta a Firefox áttért a hathetes frissítési ciklusra, nincs egyszerű dolguk a magáncégek, alapítványok, illetve közigazgatási intézmények rendszergazdáinak. A gyakori új verziók miatt a szervezeteknek ugyanis meglehetősen kevés idejük van arra, hogy teszteljék az új kiadásokat, megvizsgálva azt, hogy az új Firefox kompatibilis-e a meglévő céges rendszerekkel, valamint a üzletmenet szempontjából fontos beépülőkkel. Ezen tényező komoly hátrányt jelentett a Firefox céges használatakor, míg például a ritkában frissülő Internet Explorer e tekintetben kevesebb fejtörést okozott az IT infrastruktúrák üzemeltetőinek.

 


A Mozilla azonban a tegnapi napon bejelentette az ESR (Extended Support Release) frissítési programját, amely ezen problémát próbálja meg áthidalni. A megoldást kifejezetten vállalatok, civil szervezetek, egyetemek és más szervezetek számára hozták létre, megkönnyítve a Firefox központi menedzselését. Az ESR programon keresztül ugyanis a Firefox új verziójának a megjelenésekor az érintett rendszerekre csak a fontos biztonsági frissítések fognak települni, míg a böngésző web, illetve kiegészítő platformja változatlan marad majd. Így ezen esetekben csak évente egyszer kell majd figyelni a változásokra, mikor az ESR böngészők a lakossági változatokkal megegyezzően frissülnek, behozva a lemaradásukat. A programról további információ a Mozilla oldalán olvasható.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.