Hirdetés
. Hirdetés

Belendültek a netes kasszafúrók

|

2012 első félévében jelentősen emelkedett a banki csalások, illetve a banki adatokkal való visszaélések száma.

Hirdetés

A brit Cards Association felmérése alapján 2012 első negyedévében az online banki károkozásokból fakadó veszteség elérte a 35 millió dollárt, ami 28 százalékos növekedésnek felel meg az Egyesült Királyságban. Habár az adatok a szigetországra vonatkoznak, még így is beszédesek és jól jelzik, hogy az online bűnözők egyre inkább az internetezők banki információira utaznak.

 



Ezt támasztja alá, hogy a vizsgált időszakban a lopott bank- és hitelkártyákkal történő visszaélések száma 9 százalékkal nőtt, viszont eközben az eltulajdonított kártyaadatok segítségével elkövetett bűncselekmények mennyisége 27 százalékkal emelkedett meg. Mindez azt is jelenti, hogy a csalók számára manapság már nem az az elsődleges cél, hogy kártyákat lopjanak, hanem sokkal inkább a bizalmas kártyainformációkra terelik a figyelmüket.

A témáról bővebben a Biztonságportál számol be!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.