Hirdetés
. Hirdetés

Bemutatkozott a Pannon új vezetője

|

Az NHH az egész ország számára kedvező döntést hozott azzal, hogy megszüntette a negyedik mobilszolgáltató piacra lépésére kiírt pályázatot - vélekedett a most távozó vezérigazgató.

Hirdetés

Amint arról már beszámoltunk, a közelmúltban a Pannon igazgatótanácsa Anders Jensent nevezte ki a cég vezérigazgatójává. A szakember április 1-jén Ove Fredheim helyét veszi át. Az új vezetőt bemutató keddi budapesti tájékoztatón Pal Mork, a Pannon igazgatóságának tagja úgy nyilatkozott: a magyar mobilpiac ma már ugyanolyan fejlett, mint a skandináv országokban.

A Pannon tulajdonosa, a Telenor jelenleg 13 országban 160 millió ügyfelet szolgál ki, a világ hetedik legnagyobb mobilszolgáltatója; Közép-Kelet-Európában pedig négy szolgáltatóban van többségi részesedésük. Pal Mork hozzátette: a Pannon jó pénzügyi eredményeket ért el az elmúlt év megszorító intézkedései ellenére is, és úgy tűnik, hogy a gazdasági válságban is kevésbé sebezhető a távközlési piac, mint más ágazat.

Ove Fredheim, aki öt és fél évet töltött el a Pannon élén, áprilistól néhány hétig tanácsadóként segíti az új vezérigazgató munkáját, majd visszatér Norvégiába, ahol a Telenor központjában folytatja munkáját. Mint fogalmazott, az elmúlt években érett lett a magyar piac; a cég is keresztülment ezen a folyamaton, a hangsúly hálózatépítésről ügyfélközpontú működés felé mozdult el.

Kinek jó?
A negyedik mobilszolgáltatásra kiírt pályázat hétfői visszavonásával kapcsolatban Ove Fredheim úgy nyilatkozott: nagyon jó döntés, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság visszavonta a pályázatot. Az EU döntése alapján az idei év második felétől 900 Mhz-en is lehetne szélessávú szolgáltatásokat nyújtani; az egész ország jobban járna, ha a jelenlegi szolgáltatók kapnak erre engedélyt, mivel így az ország legtávolabbi szegletében is elérhető lesz a nagy sebességű mobilinternet.

A rendezvényen bemutatkozott az új vezérigazgató, a svéd Anders Jensen 2007-től a Telenor bangladesi leányvállalata, a Grameenphone vezérigazgatójaként tevékenykedett, mely egyben Banglades legnagyobb mobilszolgáltatója. Ezt megelőzően a Vodafone-nál, majd 2005-től a Telenor Sweden marketing vezérigazgató-helyetteseként és a lakossági piacért felelős vezetőjeként dolgozott. A Pannonnál a kezdeti célja az, hogy fenntartsák és stabilizálják az elért eredményeket - nyilatkozott Anders Jensen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.