Hirdetés
. Hirdetés

Bemutatták a VMware új fejlesztéseit

|

Paul Maritz, a VMware vezérigazgatója szerint a felhő alapú számítástechnika végleg felválthatja a PC-ket. A vSphere gyártója a modern, mobilizált munkavégzésben is komoly lehetőségeket lát.

Hirdetés

Paul Maritz, a VMware CEO-ja a Las Vegas-i VMworld megnyitóján tartott előadásában arra buzdította ügyfeleit, hogy a virtualizálás helyett inkább a cloud infrastruktúrákat válasszák. Túl kell lépni a korlátolt gondolkodáson, mely szerint az asztali gépek után nincs hová: a PC nem abszolútum, a felhasználók egyre több mobil eszközt használnak - hangsúlyozta Maritz.

A szervervirtualizáláson túl - amely a VMware hírnevét szerezte - a vállalat serényen dolgozik a vSphere köré épülő csomagon is, melynek segítségével hibrid, illetve teljesen privát felhők kiépítésére lesz lehetőség. A leglogikusabb, emellett legszükségesebb lépésként szólt az igazgató a felhő alapú infrastruktúra használatáról, annak tükrében, hogy a világ számítástechnikai infrastruktúráinak fele már virtualizált.

Új trendek a munkavégzésben

Maritz megítélése szerint a cloud computing sokkal dinamikusabb munka környeztet biztosít, mint a klasszikus rendszerek. Ezt már számos szervezet felismerte: világszerte több, mint 800 ezer vSphere ügyintézőről beszélhetünk - hangsúlyozta a CEO.

A fejlődést sürgető okok között megemlítette, hogy a 35 év alatti generáció már egyáltalán nem akarja napjait a számítógép fölé görnyedve eltölteni, ezért a jövőben egészen másféle metódusra lesz szükség az információk feldolgozása terén, mint amilyet az asztali gépek nyújtani tudtak.

A VMware-ben rejlő lehetőségek

Az elnök kifejtette, milyen válaszokat kínál a VMware a jövőben a trendek diktálta kérdésekre: a vFabriccal a fejlesztők írhatnak felhőben alkalmazható natív programokat. A CloudFoundry (Platform-as-a-Service, PaaS) biztosítja a felhasználóknak, hogy adataikat külső hardveren is elérhessék, ahogy a Virtual Desktop Infrastructure (VDI) más kliensről ad hozzáférést a használni kívánt felületekhez. A VMware Horizon pedig az új alkalmazások széleskörű elérhetőségét biztosítja.

Vállalatok felhőkben

A megnyitón számos nagyvállalat képviseltette magát, köztük a New York Stock Exchange Euronext stock tőzsdei nagyvállalat, ahol közel 2300 gép használ közös cloud-szolgáltatásokat. A VMware termékei közül a vSphere-t, a vShieldet és a vCloud Directort is hadrendbe állították a mamutvállalatnál - mondta el Steve Rubinow elnök-vezérigazgató.

A Southwest Airline-nál vSphere mellett a vFabricot, a vMotiont, a Tomcatet, a Hypericet és a GemFiret is használják. A cég az elmúlt hónapokban összes szerverének 40%-át virtualizálta; a jövőben, túllépve a virtualizáláson, alkalmazásaikat a VMware felhő alapú szolgáltatásán képzelik el - vázolta Bob Young alelnök.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.