Hirdetés
. Hirdetés

Betáncolt hazánkba az Office 2010 - képekkel

|

Éjféltől Magyarországon is megvásárolható az Office 2010. A kereskedők árai között nagy eltérések vannak.

Hirdetés

Tegnap éjfélkor a Microsoft ingyenes Salsa parti és koktélbár keretén belül útjára indította Magyarországon az Office 2010 lokalizált verzióját, így az irodai programcsomag magyar kiadása mától már hazánkban is megvásárolható kiskereskedelmi forgalomban.

 

 



A WestEnd-ben tartott eseményt meglehetősen nagy érdeklődés övezte. A megjelentek többségét azonban látszólag nem a kedvezményes Office vásárlási lehetőség, hanem az ingyen zene és az ingyen pia vonzotta. Persze voltak sokan, akik direkt az új irodai programcsomag és a kedvezményes Lenovo netbook miatt zarándokoltak el a bevásárlóközpontba. Éjfélkor közülük körülbelül ötvenen ott is sorakoztak a bolt bejáratánál, hogy az elsők között vásárolhassák meg a szoftvercsomag 50 százalék kedvezménnyel árult kiadását (az első vásárlót fent láthatjuk).

Óvatosan a kulcskártyával!

Az Office 2010 Otthoni és Diákverziójának a termékkulcsa csak az eseményen 14900 forintért volt megvásárolható, amely egyébként körülbelül 29900 forintos áron kerül majd kereskedelmi forgalomban. A termékkulcskártya egyébként a Microsoft újonnan bevezetett licenctípusa, amely az OEM kiadásokat váltotta fel. Nem jár hozzá DVD, csupán egy kód, amellyel feljebb lehet váltani a számítógépgyártók által telepített Office Starter kiadásról, vagy aktiválni lehet az előre feltelepített más Office variánsokat. Mivel jelen esetben - az Office 2010 tegnapi rajtja miatt - még hazánkban nincsenek olyan gépek, amelyek a telepítési alapot szolgálhatnák, ezért ezen kiadásnál külön le kell tölteni - a termékkulcs megadása után - a click-to-run technológiával felszerelt 2 megabájtos telepítőt, hogy a vásárló hozzákezdhessen az irodai programcsomag használatához.

 

 

 



Másrészt mivel a kulcskártyák az OEM változatoknak felelnek meg, ezért más megkötések is vonatkoznak rájuk. Minden esetben a licenc kötődik azon konfigurációhoz, amelyre elsőként telepítették, csak egy gépre érvényesek, valamint csak korlátos, 90 napos terméktámogatással rendelkeznek. A dobozos termékek ezzel szemben nem rendelkeznek hasonló megkötésekkel. Korlátlan terméktámogatás jár hozzájuk, a licencek nem kötődnek a konfigurációkhoz, valamint több gépre is telepíthetők. A dobozos Otthoni és Diák például 3 gépre, míg az Otthoni és Kisvállalati, valamint a Professional 1+1 gépre rakható fel.

Árak széles spektruma

Ennek tudatában a vásárlás során ne csak az árat nézzük, mert később - például gépünk hirtelen, nem várt halála miatt - kellemetlen meglepetések is érhetnek. Az OEM licencet ezen esetben elvesztjük, míg a dobozost nem. Az Otthoni és Diák verzió (Word, Excel, PowerPoint és OneNote) esetén például a kulcskártya körülbelül 29 ezer forintba, míg a 3 licences dobozos kiadás körülbelül 40 ezer forintba kerül. Érdemes plusz 13 ezer forintot rászánni, főként hogy így három licenchez jutunk.

A többi verzió estén nagy eltérések lehetnek az árakban. A Microsoft ugyanis kérdésünkre nem tudott ajánlott végfelhasználói árat mondani, így a kiskereskedők árképzéséből tudunk kiindulni, ahol meglehetősen nagy eltérések mutatkoznak. A Professional (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher és Access) dobozos verziójának ára például 185 ezer és 235 ezer forint között mozog, míg kulcskártyája valahol 130 ezer forintba, míg máshol 169 ezer forintba kerül. Az Otthoni és Kisvállalati Kiadás (Word, Excel, PowerPoint, Outlook és OneNote) kulcskártyája pedig 63190-80000 ezer forint között, dobozos kiadása 94780-12000 forint között vásárolható meg. Azaz alaposan nézzük meg, hogy mit veszünk, és hogy hol vesszük!

 

 

 

 


Végezetül nézzük a rendszerkövetelményeket. Az Office 2010 futtatásához legalább 500 MHz-es processzor, 256 MB belső memória, 3 GB szabad tárterület és egy legalább 64 MB memóriával ellátott DirectX 9.0c technológiával kompatibilis videokártya szükséges. A pontos rendszerkövetelmények a Microsoft oldalán olvashatók.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.