Hirdetés
. Hirdetés

Betiltják az LG LCD-kijelzőinek amerikai forgalmazását?

|

A tajvani AU Optronics szeretné elérni, hogy az Egyesült Államokban betiltsák az LG Display termékeinek behozatalát és forgalmazását. A tajvani gyártó azután adta be kapcsolódó keresetét, hogy megnyert egy, dél-koreai konkurense által indít ott szabadalmi pert.

Hirdetés

Az LG termékeinek forgalmazását korlátozó vagy tiltó rendelkezések az amerikai fogyasztókat is érzékenyen érintenék; a dél-koreai gyártó szállítja a világszinten felhasznált LCD-panelek egynegyedét.

Az LG Display (LGD) által gyártott panelek importja és kereskedelme betiltásának ötlete azután merült fel, miután egy három és féléves eljárást követően, Delaware állam körzeti bírósága elutasította az LGD-nek, az AU Optronics-szal (AUO) szemben indított keresetét. A LGD azzal vádolta az AUO-t, hogy négy általa bejegyzett, az LCD-képernyők gyártása során alkalmazott szabványt is megsértett.

?A bíróság megállapítása szerint a bizonyítékok azt mutatják, hogy a kérdéses ügyben az LGD sértette meg az AUO által bejegyzett szabványokat" - írta Joseph J. Farnan Jr. Bíró a 77 oldalas ítéletben.

?Az AU Optronics üdvözli az ítéletet" - olvasható a cég vasárnap kiadott közleményében. A vállalat közölte, hogy az ellenkeresete nyomán megszületett ítélet ténymegállapításai, valamint az LGD keresetének elutasítása nyomán, kezdeményezni fogja az LGD termékeinek tiltólistára vételét.

?Az AUO bízik abban, hogy az LGD üzletfelei, a további jogi lépéseket szükségtelenné téve, haladéktalanul felhagynak a cég szabadalomsértő termékeinek behozatalával és forgalmazásával" - áll a cég közleményében.

Az LGD vezetői egyelőre nem reagáltak az ügyben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.