Hirdetés
. Hirdetés

Betiltották Egyiptomban a Youtube-ot

|

Az iszlamista rezsim azt szankcionálja, hogy egy feltöltött videóban bolondnak állították be Mohamed prófétát.

Hirdetés

A Reuters szombati beszámolója szerint egy egyiptomi bíróság most hozott ítélete alapján az ország telekommunikációs hatóságának 30 napra elérhetetlenné kell tennie a Google videomegosztóját az országban, hiszen arra pár hónapja egy Mohamed prófétát bolondnak és szexuálisan deviánsnak beállító film beharangozója került ki.


Készítője szerint a vallás valódi arcát bemutatni kívánó „Innocence of Muslims” tavaly szeptemberben világszerte óriási felháborodást keltett a muszlimok közt, noha a 13 perces mozgókép írás, rendezés és színészi alakítások szempontjából egyaránt csupán egy gyengén kivitelezett szatírának tűnik. A videó megjelenése után számos iszlám országban az Egyesült Államok ellen hangolódtak a tömegek, a tüntetések és vérontások során két tucatnál is több amerikai állampolgár - köztük az USA líbiai nagykövete – vesztette életét.


A forró politikai helyzetre való tekintettel a Google többek közt Egyiptomban is viszonylag hamar elérhetetlenné tette a videót, ám a helyi bíróság szerint a vállalat nem cselekedett elég gyorsan, a tartalom „sugárzásával” addigra több millió iszlamistát sértett meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.