Hirdetés
. Hirdetés

Bezár a Perlos gyára Komáromban

|

Megszünteti a mobiltelefonok alkatrészeinek gyártását Komáromban a Perlos Kft. A június végéig leálló gyárból 500 alkalmazottat küldenek el.

Hirdetés

A társaság decemberben hajtotta be az első létszámcsökkentést, akkor 600 fős elbocsátást jelentettek be. A pénzügyi válság miatt csökkent az európai kereslet, és a távolabbi kilátások nem biztatóak, így a termelési tevékenység Komáromban gyorsan veszteségessé vált - indokolta az intézkedést közleményében Timo Rouvinen, a komáromi Perlos Kft ügyvezetője. Az MTI keddi híradása szerint a helyi vevők kiszolgálására egy szolgáltatói központot tartanak meg Komáromban, ahol nyomtatási és egyéb szükséges kapcsolódó szolgáltatásokat végeznek.

A Perlos a Nokia első beszállítójaként nyitott üzemet a Komáromi Ipari Parkban 1999-ben, időközben azonban más külföldi gyárak is megrendelői közé kerültek. Teljes kapacitásban üzemelve a gyár létszáma meghaladta a 2 ezer főt.

A Perlos csoportnak gyárai vannak Ázsiában, Európában és az amerikai kontinensen. 2007 végén világszerte 8600 embert foglalkoztattak, és 453,7 millió euró volt a csoport nettó árbevétele. A finn székhelyű céget 2007 novemberében a tajvani Lite-On vásárolta meg.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.