Hirdetés
. Hirdetés

Biztonságos hotelüzemeltetés Synology NAS alapú térfigyelő rendszerrel

|

A szaud-arábiai Rijad három Holiday Inn szállodája három éve a Synology megoldására tért át, amelyet azóta is nagy megelégedéssel használnak.

Hirdetés

Az InterContinental Hotels Groups (IHG) nevű globális vállalat tulajdonában 9 hotelmárka és közel 100 országban több mint 4900 szálloda található. Az IHG Grouphoz tartozó Holiday Inn Meydan, Izdehar és Olaya hoteleket a szaud-arábiai Rijád városának legjobb szállodái között tartják számon. A 900 szobát kínáló, több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztató hotelekben az egész év folyamán sok vendég száll meg.

Helytállás extrém körülmények között
Mielőtt a három szálloda áttért a Synology NAS alapú térfigyelő rendszerre, hagyományos DVR-eket használtak a térfigyelő kamerák felvételeinek a rögzítésére, ami gyenge videóminőséget és stabilitást eredményezett a kültéri alkalmazásoknál a nyári extrém hőmérsékletű időszakokban, amikor a hőmérő higanyszála akár az 50 Celsius fokig is felkúszhat. A járművek be- és kihajtásának, valamint az alkalmazottak mozgásának ellenőrzésével járó kiemelt biztonsági kockázatok miatt a Holiday Inn kénytelen volt új megoldás után nézni.

560 biztonsági kamerát felügyel a Synology térfigyelő rendszere három rijádi szállodában

A videós megfigyelés stabilitásának növelése érdekében a szállodák úgy döntöttek, hogy a régi DVR alapú rendszert a Synology térfigyelő megoldásával váltják fel, amely egyszerűen integrálható a meglévő informatikai infrastruktúrába. Ráadásul mivel kompatibilis az IP-kamerák széles választékával, a bevezetés során nagy rugalmasságot    biztosít a kamerák kiválasztásánál.                    
                                            
Felügyelet egyetlen webportálon keresztül
Jelenleg 17 Synology RackStation és DiskStation egység tárolja a rijadi Holiday Inn Meydan, Izdehar és Olaya szállodák vállalati adatait és 560 kamerájának felvételeit. Annak érdekében, hogy hatékonyan tudják felügyelni a videórögzítő szervereket és monitorozni a videófolyamokat, mindhárom hotelben alkalmazzák a Surveillance Station Central Management Systemet (CMS-t), amelynek segítségével a biztonsági személyzet egyszerűen, a gazdaszerveren lévő egyetlen webportálon keresztül képes kezelni a kamerákat, az élő videófolyamokat és a felvett anyagokat. A rögzített videókat 20 napig tárolják a szervereken a gyanús események későbbi kivizsgálása érdekében.

"Nagyon elégedettek vagyunk a Synologyval a vállalat megoldásainak három éve történt bevezetése óta. A Synology NAS-nak köszönhetően egyáltalán nem kell aggódnunk a szállodáink biztonságát illetően." - nyilatkozta Mohammed Hafiz, az IHG Group informatikai vezetője.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.