Hirdetés
. Hirdetés

Biztonságosabb Intel processzorok

|

Megvédi a gépen tárolt adatokat az elvesztéstől és a rosszindulatú programoktól.

Hirdetés

Az Intel bejelentette harmadik generációs Intel Core vPro processzorokra épülő üzleti és intelligens rendszerekbe szánt platformjait. Az új képességek minden biztonsági szinten jelen vannak, beleértve a processzort is, mindezt pedig a teljesítmény csökkenése nélkül. A szoftveres újításoknak köszönhetően a vállalati rendszergazdák pillanatok alatt képesek a rendszert konfigurálni. Gyorsabb lehet az átmenet a fix funkcióval bíró, nem összekapcsolt rendszerekről a kereskedelmi, ipari és egészségügyi intelligens rendszerek irányába.

Az Intel vPro technológiája elérhető a megfelelő Intel processzorral rendelkező ultrabookban, laptopokban és asztali munkaállomásokban.

A személyiséglopás leküzdésére az Intel kifejlesztette a nyilvános infrastruktúrájú kulccsal rendelkező Intel Identity Protection Technology-t, és integrálta a vPro processzorokba. Ez a technológia egy második réteget képez az azonosítás során, és lehetővé teszi weboldalak és vállalati hálózatok számára, hogy ellenőrizzék, vajon egy legitim felhasználó, megbízható PC-ről, a számítógép firmware-jén tárolt privát kulccsal jelentkezik-e be. Ezek kialakításához az Intel több partnerrel működött együtt: a Feitian-nal, az InfoSERVER-rel, a Symantec-kel és a VASCO-val.

A vPro-val rendelkező processzor platformok legújabb verziójában az Intel OS Guard és az Intel Secure Key is megtalálható. Az Intel Secure Key az Intel AES New Instructions-szal kiegészülve megvédi a gépen tárolt adatokat, médiafájlokat és eszközöket az elvesztéstől, míg az Intel OS Guard felfedezi és megvédi a gépet a rosszindulatú programoktól.

Többek között a McAfee ePO Deep Command eszköze teszi lehetővé a biztonságos adatcserét a kapcsolódó ökoszisztémákon belül, mint például egy orvosi rendelő és a különböző vizsgálatokat végző laborok és kórházak.

Távoli elérés és automatizálás

Az Intel Core vPro processzor családja tartalmazza az Intel Active Management Technology-t (Intel AMT), melynek segítségével a gép távolról kezelhetővé válik, energiát tud megtakarítani, illetve leltározni. A CPU-k lehetővé teszik, hogy egyetlen digitális jel akár három egymástól független kijelzőn is megjelenjen. Az Intel Quick Sync Video és Intel Clear Video HD Technology segítségével a diagnosztikai eszközök gyorsabban tudnak digitális képeket és videojeleket konvertálni. A technológia HD felbontású videokonferencia hívásokat is lehetővé tesz.

A teljesítmény növelése biztosítja a kellő teljesítményt a valós idejű analitikai alkalmazásokban is, amilyen például az Intel Audience Impression Metrics Suite (Intel AIM Suite).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.