Hirdetés
. Hirdetés

Biztonságosabbak lehetnek a Microsoft szolgáltatásai

|

A redmondi szoftvercég megvásárolta a a PhoneFactor céget, amely nyomán hamarosan a vállalat több megoldása többfaktoros hitelesítéssel gazdagodhat.

Hirdetés

Az már egy ideje tudjuk, hogy a jelszó alapú hitelesítés önmagában kevés. Egy karakterlánc ugyanis könnyen rossz kezekbe kerülhet, illetve ha nem kellően erős, akkor könnyen kitalálható. Ezen ok miatt egyre több szolgáltató használ többfaktoros azonosítást, mikor a jelszó beírása után egy plusz interakciót várnak a felhasználótól, így a jogosulatlan belépőnek egyszerre több feltételt is teljesítenie kell, ami csökkenti a visszaélések esélyét.

 



A felvásárolt PhoneFactor megoldása például háromféle hitelesítési eljárást támogatnak. Az első esetben a felhasználó a bejelentkezés során egy telefonhívást kap, amelyre a kettős kereszt (#) billentyűvel kell válaszolnia. A második lehetőség során a hitelesítendő személyhez egy szöveges üzenet jut el, amelyben egy kód található, és ezt kell visszaküldeni egy válasz üzenetben. A harmadik hitelesítési mód pedig már a mobil alkalmazásokra épül, és az okostelefonokon vagy a táblagépeken futtatott PhoneFactor szoftver segítségével lehet megerősíteni egy-egy bejelentkezést vagy online műveletet.

Ezen megoldások hamarosan megjelenhetnek a Microsoft megoldásaiban. A Computerworld cikkéből kiderül, hogy mi minden várható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.