Hirdetés
. Hirdetés

Blokkolt kalózok

|

Szabad az út a The Pirate Bay blokkolása előtt?

Hirdetés

The Pirate Bay
The Pirate Bay

A helyi érdekeltségű zenekiadókat képviselő Brit Hanglemezgyártók Szövetsége (BPI) a kalózkodás akadályozásának céljával fordult bírósághoz, kérve a testületet, állapítsa meg a The Pirate Bay működésének jogsértő voltát. A napokban meghozott ítéletében a londoni bíróság kimondta, mind a kalózoldal üzemeltetői, mind felhasználóinak tevékenysége sérti a szerzői jog védelmére vonatkozó szabályokat, írja a HENT hírlevele.

Az ügyben eljáró bíró határozata szerint a The Pirate Bay üzemeltetői tudatosan ösztönzik jogsértésre az oldal felhasználóit. A bíró szerint az üzemeltetők a jogtulajdonosok folyamatos panasza ellenére sem hajlandóak eltávolítani a szerzői jogot sértő tartalmakat, épp ellenkezőleg, azon dolgoznak, hogy megakadályozzanak minden erre irányuló törekvést. A határozat szerint az oldalon most bevezetésre kerülő mágneslinkes rendszer (erről bővebben itt) is épp ezt a célt szolgálja.

A The Guardian beszámolója szerint a bíróság határozata zöld utat adhat a The Pirate Bay brit blokkolására. A bíróság előreláthatóan júniusban dönt arról, kötelezi-e a szigetországi internetszolgáltatókat a hozzáférés akadályozására. Korábban a Newzbin2 kalózoldal blokkolásáról döntött már helyi bírósági szerv, az akkori ítélet kapcsán is felmerült, hogy újabb oldalak elérésének akadályoztatása követheti a döntést.

A BPI szerint a The Pirate Bay 2011 októberében akár 3 millió dolláros hirdetési bevételt is elérhetett azáltal, hogy mintegy 4 millió illegális film- és zenemásolatot tett elérhetővé nemzetközi szinten 30 millió főre becsülhető felhasználótáborának. A comScore becslése szerint Nagy-Britanniában körülbelül 3,7 millióan használják a kalózoldalt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.