Hirdetés
. Hirdetés

Bögrével, pendrive-val kampányolnak a neten

|

Az ifjú szocialisták online akciókkal készülnek a választásokra. Az aktív résztvevőket baseball sapkával, pólóvak, kisebb ajándékokkal honorálják.

Hirdetés

A képviselőfunky blogon közzétett dokumentumok szerint, aktív internetes kampányra számíthatunk az elkövetkező hónapokban. Ha a hír igaz, a Societas ifjú szocialistái a neten kívánják aktívan támogatni a választásokra készülő MSZP-t. A közösségi oldalak könnyen csatatérré változhatnak a terv hatására.

A lelkes tervet úgy tűnik valami olyasmi követi majd, amit eddig a hazai neten egyáltalán nem láthattunk. A szervezet kampányfőnöke, gyakorlatilag hadműveleti területté nyilvánította az egész hazai internetet, s a mellékelt levél szerint több száz aktivistájukat szándékozzák „egy hatékony és ütőképes online csapattá megszervezni”.

A szervezet, megpróbál az LMP – a Lehet Más a Politika – Facebookos sikerén felbuzdulva sajátságos online aktivitást megszervezni, amelyben a saját céljaikat, üzeneteiket szeretnék eljuttatni a választókhoz.

Az erősen kérdéses, hogy maga a megvalósítás – a játéknak nevezett – internetes kampány szimpatikus lesz-e a hazai internet felhasználóknak, hiszen a játékszabályok éppen a hazai online közösségekre próbálnak kampány üzeneteket felvinni.

Az különösen ijesztő, hogy a szabályok között olyan is olvasható, hogy „minden játékos tetszőleges számú, de legalább 3 különböző e-mail címmel vehet részt a játékban”. Ebből következően, ez a játék úgy tűnik a tömeget nem tagokkal, hanem álnevekkel és duplikátumokkal kívánja megteremteni. Ez a különböző fórumok számára nem igazán ígér jó világot, az elkövetkező hónapokban.

A kommenteket a szabály szerint igazolni kell, minden hozzászólás, témaindítás, topik nyitás, blog pontot ér, amit összegez a kampányközpont és hetente, havonta értékel. Ez persze a hagyományos fórumok életét minden bizonnyal politikai hadszíntérré változtatja, ami meglehetősen nagy visszatetszést is okozhat a fórumozók között.

Az aktivisták mindezt nem csupán lelkesedésből nyomják majd, hiszen a napi győztesek piros baseballsapkát, bögrét, pendrive-ot kapnak, a heti legaktívabbak VOLT fesztivál, SZIGET 2010 fesztivál, BALATON SOUND fesztivál napijegyeket, s az összesített győztesek hetijegyet a Szigetre.

Hogy egyáltalán a hír igaz-e, azt mi sem tudjuk eldönteni, de tény, hogy Amerikában Obama az internetet okosan használva szerezte meg az internetes közösség támogatását. Aláhúzva a mondatból, "az internetet okosan használva" kifejezés lényegét.

Az első online kampány hatásai még kiszámíthatatlanok, de azt gondolom, hogy a játék láttán a közösségi oldalak moderátorai erősen fel kell hogy kössék azt a bizonyos fehérneműt, mert cudar vitáknak néznek elébe. Jönnek a bögrék és pólók reményében blogoló, fórumozó és kommentelő aktivisták, akik mindenáron győzni akarnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.