Bővítette németországi kutatólaborát az Intel

|

Új kutató és fejlesztő központtal gazdagította Braunschweigben, Németországban található laboratóriumát az Intel, ahol a tervek szerint a többmagos processzorok kialakításával foglalkoznak majd.

Az amerikai székhelyű chipgyártó vállalat még tavaly jelentette be, hogy az itteni gyárát átszervezné a korábbi, optikai hálózatokhoz szükséges chipek tervezéséről a többmagos processzormegoldások kialakítására.

A többmagos kutató-fejlesztő tevékenység része az Intel Tera-Scale Computing Research kutatóprogramnak, melynek célja, hogy akár több száz chip együttműködhessen, elérve így a másodpercenkénti több billiós számítási kapacitást. A program nem csak hardver-, hanem szoftver- és platformfejlesztési elemeket is tartalmaz. Másik nagyon fontos tényező az energiafogyasztás csökkentése, lehetővé téve ezzel a hordozható eszközök hosszabb élettartamát.

A németországi laboratórium jelenleg több mint száz alkalmazottat foglalkoztat, ám emellett a helyi Technikai Egyetem kutatóival is szorosan együttműködik.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.