Hirdetés
. Hirdetés

Brutális felbontásokat támogat az új HDMI szabvány

|

A HDMI 2.0 felkészült a 10K-ra is. Egyszer még jól jöhet, de az nem holnap lesz.

Hirdetés

Hirdetés

A HDMI vezetékek specifikációit kidololgozó HDMI Forum hivatalosan is kiadta a HDMI szabvány következő változatát, a HDMI 2.1. Az új szabványt már bejelentették a CES 2017-en, véglegesítésére azonban csak most került sor.

A HDMI 2.1 támogatja 4K videót 120 hertzen, a 8K videót 60 hertzen, sőt, még a 10K felbontásra is felkészült, bár ezzel a gyakorlatban egyhamar aligha fogunk találkozni.

Ez még a régi HDMI

Jól látszik, hogy az új szabvány inkább a jövő kihívásaira igyekszik választ adni, semmint napjaink problémáit kezelni, hiszen a 4K videók is még csak mostanában kezdenek tért hódítani, a 8K videók sehol sincsenek, és a HDMI 2.1 által kezelhető dinamikus HDR is a jövő zenéje.

Mivel azonban a szabvány lefelé kompatibilis a jelenlegi HDMI eszközökkel, valószínű, hogy a gyártók a közeljövőben megjelenő eszközeikben már egyre inkább alkalmazni fogják. Előbb-utóbb pedig eljön az az idő, amikor a videó- és megjelenítő technológia felnő a HDMI 2.0 lehetőségeihez, és végre a gyakorlatban is megláthatjuk, amit az új szabvány ígér.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.