Hirdetés
. Hirdetés

Brutális összeget keresett az Intel a mesterséges intelligencián

|

A PC piac stagnálása miatt a lapkagyártó egyre jobban függ az adatközpontoktól. Tavaly egymilliárdot hoztak a konyhára a Xeonok MI-képességei.

Hirdetés

Hirdetés

A világ második lapkagyártója, az Intel egyre nagyobb mértékben függ az adatközpontoktól, amelyek a háttérben a mobilos és web alapú appok működéséhez biztosítják a számítási teljesítményt. Ezek az appok viszont egyre több MI-t használnak az olyan funkcióhoz, mint a fotó- és beszédfelismerés.

A kutatók azonban világszerte úgy vélik, hogy azok a grafikai processzorok (GPU-k), amelyekben az Nvidia nagyon erős, jobban "beidomíthatók" az ilyen feladatokra, mint a hagyományos CPU-k, amelyek évtizedek óta az Intel fő vadászterületét jelentik.

Az Intel adatcenter-főnöke, Navin Shenoy egy szakmai beszélgetésen most azt mondta, az Intel jelentősen javította CPU-i  MI-képességeit, és ez az eladásokban is megmutatkozik.

A cég felmérést végzett vásárlói között, és megbecsülte, hogy az adatközpontokban végzett feladatok hány százaléka MI jellegű. Ezek alapján arra jutott, hogy 2017-es eladásokból körülbelül egymilliárd dollárt hoztak a konyhára a Xeonok MI-képességei.

Sőt, Naveen Rao, az Intel MI termékcsoportjának vezetője még tovább ment: szerinte az egymilliárd dollár igencsak visszafogott becslés, a valós érték ennél magasabb!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.