Hirdetés
. Hirdetés

Budapest háromdimenzióban

|

26 látványosságunk jelent meg 3D-ben a Google internetes térképén.

Hirdetés

A mai naptól fogva, aki a Google Earth-ön keresztül ellátogat Budapestre, immár három dimenzióban gyönyörködhet a magyar főváros nevezetességeiben.

A napi több mint tízmillió felhasználó által látogatott programban megjelenített nevezetes budapesti épületek növelhetik a főváros iránti érdeklődést, nemcsak turisztikai, hanem üzleti és kulturális szempontból is - mondta a főpolgármester.

A sajtó képviselőinek bemutatott kisfilmen olyan ismert budapesti látnivalók, középületek szerepeltek élethű, háromdimenziós formában, mint a Széchenyi fürdő, a Hősök tere, a Szent István-bazilika, a Mátyás-templom, a Lánchíd vagy a Műcsarnok.

A világban tapasztalható turisztikai tendenciáik szerint, a mai városlátogató turista a kiválasztott úti cél felől elsősorban az interneten tájékozódik. Kivételes és egyedi élmény lehet a város 3D-s arca azok számára, akik jelenleg tervezik következő utazásukat, hiszen még otthon, a készülődés időszakában tekinthetik meg a Google Earth segítségével a magyar főváros látnivalóit. Emellett rögtön információt szerezhetnek a nevezetességekről, még otthonukban megtervezhetik budapesti sétáikat, és a virtuális túra végeztével közvetlenül elérhetik Budapest turisztikai honlapját (www.budapestinfo.hu) is. Mind arculati, mind turisztikai szempontból rendkívül fontos, hogy milyen képet mutat magáról egy város leendő látogatóinak.

A főváros háromdimenziós megjelenítése Bojár Iván András városarculati tanácsnok kezdeményezésére valósult meg. A kivitelezést a Fővárosi Önkormányzat turisztikai marketingszervezete, a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. segítette.

Magyarország és Budapest kincseit minél intenzívebben kell a látogatók "asztalára tenni", ennek eszköze az új modell - mondta Balogh András, a kivitelező Virtuális Magyarország Kft. ügyvezetője, aki Demszky Gáborral arról is beszélt, hogy üdvözölnék a turizmusban és vendéglátásban érdekeltek részvételét a kezdeményezésben, amely nagy lehetőség a város turisztikájának, gazdaságának fellendítésére.


Forrs: videa.hu

A külföldi turisták előszeretettel tájékozódnak az interneten utazás előtt, ennek kapcsán a virtuális épületek megvalósítói számos ötletet vetettek fel az információhoz jutás elősegítésére: így például a virtuális épületekhez hozzárendelhető szöveg, fotó, tájékoztató, s tovább lehet lépni egyéb weboldalakra. Balogh András azt is elmondta, hogy egy épület "megépítése" 50-250 ezer forintba kerül, ez az épület bonyolultságától függ.
 
A 26, főváros által üzemeltetett épület virtuális megjelenítését Budapest támogatta, az összesen hatmillió forintba került - mondta Fekete László a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. ügyvezető igazgatója.

Ikvai-Szabó Imre, városfejlesztési, gazdálkodási és szociálpolitikai főpolgármester-helyettes felvetette a kerületek "örökbefogadásának" ötletét is. Ez már lakóépületek megjelenítését is jelentené; a megvalósításhoz fővárosi segítséget nyújtanának, de a főpolgármester-helyettes hangsúlyozta a magántőke bevonásának szükségességét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.