Hirdetés
. Hirdetés

Buknak a PC-gyártók?

|

Csak minden tizedik megkérdezett kíván új gépet vásárolni. Népszerűek az olcsó Netbookok.

Hirdetés

Az amerikai ChangeWave felmérése szerint jelentősen visszaesett az új számítógép eladások száma. A 3115 megkérdezett felhasználónak ugyanis csak 10 százaléka válaszolta, hogy új gép vásárlását tervezi ez elkövetkező 90 nap során, míg 17 százalékuk nyilatkozta azt, hogy az elmúlt 90 napban vett egy új számítógépet (s ebben még benne van a karácsony is). A kutatóintézet szerint ez drámai visszaesést jelent, hiszen 2002 óta nem mértek ilyen alacsony értéketeket. Összehasonlításképpen egy évvel ezelőtt a megkérdezettek 14 százaléka tervezte a vásárlást, míg 21 százalék már túl volt az új gép megvételén.

 

 

changewgraf.jpg

 



Mindez - a kutatás szerint - leginkább az asztali PC-ket érinti, amelynek a beszerzését csak a megkérdezettek 4 százaléka tervezi (ez 1 százalékpontos visszaesést jelent januárhoz képest), míg a laptopok valamivel jobban állnak a maguk 6 százalékával. A mobil eszközökön belül nagy népszerűségre tettek szert az olcsó Netbookok. A potenciális vásárlók 18 százaléka tervezi ugyanis ezen eszközök beszerzését, ami 4 százalékpontos növekedést jelent januárhoz képest. A megkérdezett új laptop tulajdonosoknak pedig 17 százaléka válaszolt úgy, hogy az általa megvásárolt mobil eszköz Netbook volt.

 

 

changewgraf2.jpg
 

 

 

A ChangeWave kutatása szerint az IT piacról kilépve sem jobb a helyzet, mivel az általuk megkérdezetteknek csak 12 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az elkövetkező 90 napban többet kíván költeni elektronikus kütyükre, míg 43 százalék itt meghúzza a nadrágszíját. Egy évvel ezelőtt csak a vásárlók 33 százaléka spórolt ezen a területen, míg 19 százalék új kütyük beszerzésén gondolkodott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.