Hirdetés
. Hirdetés

Canon iRC2380i teszt

|

Stabil teljesítményt és nagy terhelhetőséget nyújt a robusztus Canon

Hirdetés

 

Az alapkiépítésben is tekintélyes iRC2380i egy nagy teljesítményű és terhelhetőségű, legfeljebb A3-as nyomatméretű vállalati színes multifunkciós készülék, mely képes ellátni egy egész részleg nyomtatási, másolási és dokumentum beolvasási feladatait, valamint kiegészíthető Super G3 fax modullal is. Alapkiépítésben Ethernet csatlakozással rendelkezik, de felszerelhető Wi-Fi adapterrel is. A masszív hardver mellett a nagy méretű érintőképernyő és a bővíthető szolgáltatásválaszték teszi lehetővé, hogy ne csak egy erős nyomtató legyen, hanem az ügymenet szerves részét képezze a készülék.

canon ir2380 iszines lezernyomtato finisher
Canon iRC2380i opcionális finisherrel
 

 

Masszív vas sok munkához

 

Szemben a személyi használatra szánt nyomtatókkal, az iRC2380i olyan készülék, aminek tervezésekor cseppet sem spóroltak az anyaggal. Érezhető ez az alapkészülék 116 kilogrammos tömegén, de a magas terhelhetőségen, a papírkezelésen és a stabil teljesítményen is.

 

Alapkiépítésben két darab 550 lapos papírtálcát tartalmaz a készülék, ami további két tálcával és papírmagazin hozzáadásával akár 4950 lapig bővíthető. Persze ekkor már gyakorlatilag elengedhetetlen egy opcionális tűzős vagy gerinckötős finisher alkalmazása, ezek legfeljebb 30 normál vastagságú lap összetűzésére alkalmasak. Az 50 lap befogadóképességu kézi lapadagolóba különféle lézernyomtatóban használható hordozók helyezhetők egészen 220g/m2-ig. A dokumentumadagoló elengedhetetlen egy ilyen teljesítményű készülék esetében, az iRC2380i 50 lap fogadására alkalmas, legfeljebb 128 grammos egységsúlyú papírt képes fogadni és mindkét oldalát beolvasni. Kétoldalas lévén alkalmassá teszi a készüléket minden másolási feladatra, az olyan takarékos fogásokra is, mikor például kétoldalas eredeti dokumentumot felére kicsinyítve (kettő oldal egy lapra), duplex nyomtatunk ki.

 

 

Nem csak másoló, dokumentum feldolgozó

 

Alapvető követelmény, hogy másolóként használható legyen egy multifunkciós készülék, de ez ma már nagyon kevés és e téren nagy mozgásteret biztosít a Canon iRC2380i. Alap tulajdonsága az LDAP kompatibilitás, ami lehetővé teszi illesztését a vállalati címtár rendszerbe, ami nagyon kényelmessé teszi az éppen beolvasott dokumentumok továbbítását e-mail címre, hálózati mappába vagy a készülék merevlemezén tárolt postafiókok valamelyikébe. Lehetőség van opcionálisan kereshető illetve titkosított PDF állományok előállítására is. A felhasználók azonosíthatók az LDAP révén vagy külön jelszóval, a rendszer kiegészíthető akár chipkártya olvasóval vagy ujjlenyomat olvasóval is. Opcionális adat titkosító és adattörlő készlettel fokozható a biztonság. Ha másolatainkat további másolástól szeretnénk megóvni, akkor vásárolhatunk nem másolható biztonsági vízjel opciót is a készülékhez.

 

canon irc2380i destination
 

A beolvasott dokumentumok faxban vagy e-mailben továbbíthatók,
de maradhatnak a nyomtatón, a felhasználó saját mappájában is

 

Lehetséges saját Java alkalmazások feljesztése is, amivel létre hozható a vállalat munkafolyamatahoz szabott érintőképernyős célfelület. Ezzel javítható a munka hatékonysága, csökken a felhasználói hibalehetőségek száma és minimális képzésre van csak szükség. Vásárolhatunk költségfelügyeleti rendszert is a készülékhez, amivel követhetjük az egyes felhasználók, csoportok nyomtatási szokásait és szabályozhatjuk is az eszköz használatát.

 

canon irc2380i nyelv

Magyar nyelvű kezelőfelület is kiválasztható

 

Az olyan mindennapi feladatok, mint a másolás terén is számos beállítási lehetőséget kínál a készülék. Kihasználhatjuk a kétoldalas adagolót és a duplex nyomtatást, igénybe vehetők a befejező műveletek (tűzés, gyűjtés).

 

 

Lézeres erő

 

Nem meglepő ebben az árkategóriában, hogy az alapállapotban 600×600 dpi felbontású, 256 árnyalattal dolgozó nyomtatómű nagyon szépen dolgozik. Jó minőségben állíthatók vele elő nem csak szövegoldalak és grafikonok, hanem marketing jellegű, gazdagon grafikázott oldalak is.

 

A készülék névleges teljesítménye mono és színes oldalak esetében is 23 A/4-es oldal percenként. Ez rövid dokumentumok esetében méréseink fényében kissé túlzónak bizonyult, 15-16 oldalas valós teljesíményt számoltunk, ugyanakkor ezt rendkívül masszívan összetett dokumentumok esetében is hossza készülék. Sebességelőny a hosszabb lélegzetvételű munkáknál tapasztalható, egy 350 oldalas könyv kétoldalas (!) kinyomtatása is megvan valamivel több, mint negyed óra alatt, így nagyon dícséretes, 21,2 lapos nyomtatási teljesítményt mérhettünk. Kell egy kis idő, míg hosszabb tétlenség után magához tér a rendszer, de legrosszabb esetben sem kellett 42 másodpercnél többet várnunk a nyomatokra. A tesztben részt vevő felhasználók kivétel nélkül elégedettek voltak az iRC2380i sebességével és a nyomatminőségével is.

 

tuzesesgyujtes_.png

  A duplex nyomtatás a takarékoskodásban, a tűzés és gyűjtés
az iratok rendszerezésében nagy segítség

 

 

Költségek: számítgatás helyett szerviz

 

Kisebb nyomtatók esetében általános, hogy az ügyfél megvásárolja magát a készüléket, majd ahhoz alkalmanként kellékanyagokat rendel és ha kell – legalábbis a garanciális időn túl – fizet a szervizért. Az iRC2380i esetében azonban lehetőség van komplett üzemeltetési szerződés felállítására vagy akár nyomtatás kihelyezésre is, mikor az ügyfélnek meg sem kell vásárolni a nyomtatót magát, pusztán a kinyomtatott oldalak után fizet. Az eszköz nyomat költsége (nem számítva a készülék árát illetve bérleti díját) havi szerzõdött nyomat mennyiségtõl, telítettségtõl függõen, monokróm nyomat esetén: 2,4 – 2,9 Ft, színes nyomat esetében: 15-30 Ft között változhat.

kezelopanel_.jpg

 

Hasznos, hogy a nyomtató felismeri, hogy melyik dokumentum tartalmaz színeket és melyik nem, és ennek megfelelően nyomtatja őket. Ily módon hozzájárul az oldalankénti ár rögzítéséhez és a költségek leszorításához. Opcionálisan előfizethető a Canon e-Maintenance szolgáltatása is, aminek keretében a szerviz folyamatosan távolról felügyelheti a készülékek állapotát.

 

Nagyon sokrétűen használható erős készüléknek ismertük mez az iRC2380i-t, mely rugalmasan illeszthető a vállalati munkafolyamatokhoz. Üzemeltetési költségei kedvezőek, használata nem drága. Ahhoz, hogy hatékonyan illeszkedjen az ügymenetbe illetve hogy kihasználható legyen az ereje, érdemes számos opcionális kiegészítőt megrendelni (pl. uniFlow, gerinctűzés, kereshető PDG modul, biztonsági opciók), így legtöbben lényegesen többet költenek majd rá az alap árnál.

 

 

Névjegy

 

Termék: Canon iRC2380i

Forgalmazó: Canon Hungária Kft.

Ár: bérleti konstrukcióban havi 21 000 Ft-tól

Web: Canon irC2380i színes lézernyomtató

 

 


Nyomtatási időeredmények

 

Windows tesztoldal hideg állapotból: 42 mp

Tíz oldalas monokróm szöveg: 38 mp (15,7 lap/perc)

Két oldalas weblap: 22 mp

Fotó A4: első lap 16, második 19 mp

10 oldalas kiadvány: első lap 14, utolsó 38 mp (15,7 lap/perc)

10 oldalas kiadvány, duplex: első lap 24, utolsó 43 mp

350 oldalas könyv színes ábrákkal: 16:26 (21 lap/perc)

 

 

Értékelés

 

Canon iRC2380i

Előny: Masszív kialakítás, megfelelő költségek, bőséges szolgáltatás kínálat, alkalmazásfejlesztési lehetőség

Hátrány: Néhány fontos funkció opcionális

Teljesítmény: 4,5

Szolgáltatás: 5

Ár/Érték: 4

 

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.