Hirdetés
. Hirdetés

CD és DVD címke felület közvetlen nyomtatása 2

|

A lemez befűzése, pozicionálása és maga a nyomtatás

Hirdetés

CD-DVD címke nyomtatás 1 cikkünkben a szoftveres beállításokról olvashattak, most a lemez nyomtatás hardveres részére térünk ki részletesen. Visszautalva az ugyanezen számunkban olvasható CD-DVD nyomtatóteszt résztvevőire, a befűzést más-más módon oldják meg. Az Epson R285 esetében nincs külön nyílás a lemezadapter fogadásához, csupán a normál papírtálcát kell áthelyeznünk felső pozícióba. A Canon iP4600 és a HP D5460 esetében azon az úton kell betennünk a lemezadaptert, ahol amúgy az elkészült nyomatok hagyják el a nyomtatót. Ezen nyomtatók esetében egy lehajtható vezetőtálca segít precízen tartani a pozíciót és az irányt. Természetesen minden modellnél segít a gyári útmutató, illusztrációinkon a HP Photosmart D5460 kezelése követhető nyomon.

 

 

cd-dvd talca 1.jpg

 

1. Esetünkben a CD/DVD adaptert nem egyszerűen a dobozban mellékelik, hanem beletervezték a „karosszériába”. A szemléletes jelölés révén könnyen fellelhetjük a papíradagoló tálca aljába sülyesztve, ahová használat után igencsak célszerű vissza is helyezni. Az adapterben találunk egy kék gyűrűt, amit a túloldalra kell hajtani, ha 8 centiméteres minimédiát használunk. Helyezzük be a lemezt a helyére, ahol a központi rész hasonlóképpen fogja meg, mintha egy CD/DVD meghajtóba helyeztük volna be

 

 

 

 

cd-dvdtalca2.jpg

 

2. Távolítsuk el az esetlegesen még a kimeneti területen fekvő, elkészült nyomatokat, hogy ne okozzanak fennakadást. Hajtsuk le a CD/DVD adagolótálcát, amely a kimeneti terület felett helyezkedik el. Ha nem a HP PhotoSmart Essential segítségével nyomtatunk, hanem valamely más alkalmazással, akkor ne felejtsük el forrásként a CD/DVD tálcát beállítani, valamint azt is adjuk meg a meghajtóprogramban, hogy 80 vagy 120 milliméteres korongra dolgozunk-e. Ha a nyomtatóhoz mellékelt CD-címkéző alkalmazást használjuk (ez esetünkben a HP Photosmart Essential), akkor ezek a beállítások automatikusan érvényre jutnak.

 

 

 

cd-dvdtalca3.jpg
 

 

3. Ha a CD/DVD tálcát lehajtjuk, akkor a nyomtató saját kis kijelzőjén felszólít minket arra, hogy helyezzünk be egy lemezt és csúsztassuk az adaptert a helyére, majd nyomjuk meg az OK gombot. Olyan mélységig csúsztassuk be a CD/DVD adaptert, hogy jelölése a tálca jelölésével egy vonalban álljon. A pozicionálás látszólag rajtunk múlik, de a finombeállítás automatikusan lezajlik, így néhány tizedmilliméter miatt nem kell aggódnunk. Ezek után kezdjük meg a nyomtatást a programból, várhatóan egy perc alatt elkészül a teljes felületű, színes címkézés.

 

 

 

 

cd-dvdtalca4.jpg

 

4. Miután a lemezcímke elkészült, a készülék visszacsúsztatja az adaptert, de legyünk egy kis türelemmel és egyelőre csak az adaptert távolítsuk el az eszközből. Hagyjunk egy kis száradási időt, hogy sem miképp ne maszatoljuk el a félig megszáradt tintát a címkefelületen. A felület minőségétől függően akár fotóhatású is lehet az eredmény. Hogy az élénk színek és kontúrok hosszan megmaradjanak a lemezen, ne tegyük ki fénynek, nedvességnek, tartsuk tokban vagy lemezfüzetben. A nyomatot lehetőleg ne fogjuk meg kézzel, a korongot pedig az éleinél érintve, három ujjal tartva kezeljük. Ha szenynyeződne az adatfelület, és tisztítófolyadékot használunk, mindenképpen gátoljuk meg, hogy a címkére jusson.

 

 

dvd cimke driver beallitas hp ps d5400
Bármilyen alkalmazásból nyomtathatunk CD-t, csak ki kell választanunk a
CD-nyomtatás taszkot a HP meghajtóprogramban
 
 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.