Hirdetés
. Hirdetés

Cégek is telepíthetik a Microsoft ingyenes vírusirtóját

|

A szoftvert immár legálisan használhatják a maximum 10 géppel rendelkező szervezetek.

Hirdetés

A februárban megjelent Microsoft Security Essentials (MSE) rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert. Egyrészt ingyenessége, másrészt gyors és az augusztusi VB100 minősítés alapján meglehetősen hatékony motorja miatt, amely a vírusoknak, a kémprogramoknak és a rootkiteknek igyekszik útját állni. A védelmi szoftvert azonban eddig hivatalosan csak a magánszemélyek használhatták, míg a cégeknek a redmondi szoftvercég a fizetős Forefront megoldását ajánlotta.

 

 



A vállalkozások számára ugyanis az MSE licencszerződése nem engedélyezte a legális használatot, ám fizikailag semmi sem akadályozta meg az üzleti felhasználókat abban, hogy gépükre feltelepítsék a vírusirtót. Azaz az cégek eddig is hozzáférhettek a Microsoft megoldásához, de csak "fű alatt". A tegnapi napon a redmondi szoftvercég változtatott politikáján, mivel az MSDN közösségi blogjában bejelentette, hogy október elejétől a maximum 10 munkaállomással rendelkező szervezetek is hozzáférhetnek az ingyenes antivírushoz. A nagyobb vállalkozásoknak pedig a továbbiakban is a Forefront védelmi megoldást ajánlják.

A Microsoft indoklása szerint ugyanis sok cég nem engedheti meg a fizetős vírusvédelmi alkalmazásokat, vagy nem rendelkezik naprakészen tartott antivírus szoftverrel. Utóbbi különösen veszélyes, hiszen a felhasználók a vírusirtók által nyújtott védelem illúziójában használják operációs rendszerüket, miközben az ki van téve az interneten terjedő támadásoknak. Az MSE számukra lehet megoldás, ám ez egyúttal nem jelenti azt, hogy hosszútávon érdemes a redmondi szoftvercég vírusirtóját használni céges környezetben.

A licencszerződés módosításán kívül ugyanis az antivírus motorjában semmilyen változások nem történtek, azaz az továbbra is az egygépes használatra alkalmas. Semmiféle központi menedzsmentet nem támogat, nem rendelkezik tűzfallal és adatmentő modullal sem. Azaz a fizetős céges alkalmazások képességeitől messze elmarad, s ezen a hírek szerint a hamarosan érkező Security Essentials 2 sem fog változtatni. Összességében tehát az MSE azon cégeknek ajánlott, amelyeknek nincs forrásuk egy professzionális védelmi szoftver megvételére, míg azon szervezetek nem, akik megengedhetik magunknak az utóbbi beruházást.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.