Hirdetés
. Hirdetés

CES 2006: A Google új videoletöltő szolgáltatása

|

Ahogy az várható volt, a Google új szolgáltatást indított: a CES keretében bejelentett Google VideoStore lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bizonyos videótartalmakat megvásároljanak és letöltsenek különféle szolgáltatóktól, mint amilyen a CBS Broadcasting.

Hirdetés

A szolgáltatás gyakorlatilag piactérként működik: http://wa szolgáltatók döntik el, hogy milyen kapacitásban és meddig kívánják a tartalmaikat eladásra felkínálni. "A tartalomgyártókon múlik, hogy a videókat médián, letölthető, vagy egyéb formában értékesítik." - mondta Larry Page, a Google társalapítója és elnöke.

A VideoStore-hoz kapcsolódóan bemutatták a Google Video Playert is, illetve bejelentettek néhány most megkötött partnerkapcsolatot többek között a Television News, The Charlie Rose Show, Sony BMG Music Entertainment, Classic Media Inc., HDNet, PorchLight Entertainment Inc. vállalatokkal.

A Google nagyjából egy éve lépett be a videószolgáltatások területére, ám eddig csak televízióműsor-keresésre és videófeltöltésre volt lehetőség. Pár hete reppentek fel az első pletykák a vállalat videószolgáltatást indító szándékairól.

A bejelentés további része nem annyira új, mégis figyelemreméltó. A Google Pack egy olyan csomag, amely több, ingyenes Google szolgáltatást, illetve alkalmazást tartalmaz. A pack.google.com címen elérhető összeállításban foglaltatik a Google Earth, a Mozilla Firefox, az Ad-Aware SE Personal, a Google Desktop, a Google Toolbar, a Picasa, és a Adobe Reader 7.

Érdekességként bemutattak egy, a Volkswagen autógyárral közösen fejlesztett, Google Earth automobile névre keresztelt jármű prototípust, valamint a Google Local mobil eszközökre szánt változatának bétájáról is lehullott a lepel. Ezt jelenleg a www.google.com/glm címen lehet elérni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.