Hirdetés
. Hirdetés

CES: Hordozható internetes tábla

|

A CES-en debültált a Nokia 770 utóda, a Nokia N800 internettábla. Nagyobb teljesítményű, mint elődje, és skype-olni is lehet rajta.

Hirdetés

A Las Vegas-i CES-en mutatta be a Nokia 770-es internettáblájának utódját, a Nokia N800-ast. A 75 milliméter hosszú, 144 milliméter széles készülék legnagyobb részét az érintőképernyő foglalja el. A készülék internetezésre kihegyezett PDA-hoz hasonlít, a telefonfunkciók hiányoznak belőle. Az internettábla RAM-ja 128 MB, belső flash memóriája 256 MB. A tárolókapacitás tovább bővíthető 2 GB-ig, SD, MicroSD, MiniSD, MMC vagy RS-MMC kártya segítségével.

A készülékbe egy webkamerát is beépítettek. Az az internethez Wi-Fin keresztül kapcsolódik, annak hiányában Bluetooth-on keresztül kapcsolható mobiltelefonokhoz, majd internetre. Operációs rendszere az Internet Tablet OS 2007, a Flash 7-essel felvértezett Opera segítségével böngészhetünk rajta.

Az internettáblán fut a Skype, így internetes telefonálásra is használható. A Google Talk azonnali üzenetkezelő működik rajta. Az érintőképernyőn virtuális billentyűzet jeleníthető meg, de kézírás-felismerő szoftvere is van.

Az internettáblát folyamatosan három és fél óra hosszat lehet használni, a leírás szerint 12 napos a rendelkezésre állási idő. A Nokia N800 az Amerikai Egyesült Államokban és Európa egyes piacain máris kapható, ára 399 euró (100 ezer forint).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.