Hirdetés
. Hirdetés

CES: Mobiltelefon, bicikli és kínaiak

|

Stílusosan biciklin karikázott be a CES színpadára a Motorola ügyvezető igazgatója. A mobilgyártó nem vált profilt, de gondol a kínaiakra is.

Hirdetés

Annak a biciklinek a kormányára volt erősítve az az új Motorola termék, amin Ed Zander, a Motorola ügyvezető igazgatója begurult a Las Vegas-i CES színpadára. A jelenlévő közül senki sem hitte el, hogy az igazgató több száz mérföldet tett meg idáig kerékpáron, azt viszont már igen, hogy a kormányra erősített termék Kínában igazi siker lehet. Az újdonság egy olyan töltő, amivel biciklizés közben lehet feltölteni a telefont.

A mobilgyártó szerint a fejlődő országokra is gondolni kell, ott pedig az olcsó készülékeket lehet eladni, és bizonyos áramellátási gondokkal is számolni kell. A biciklis telefontöltő piaca pedig elég nagy, egyedül Kínában 500 millióan járnak naponta kerékpárral. Hogy a Motorola komolyan készül a fejlődő világ piacaira, azt az is mutatja, hogy a cég megnyerte a GSM Association versenyét, amelynek célja 30 dollárnál (5800 forint) olcsóbb telefon kifejlesztése volt.

De nemcsak ezt az újdonságot jelentették be a rendezvényen: az ügyvezető igazgató két új Linux alapú telefont is ismertetett. A 3G-s MOTORIZR Z6 az első olyan Motorola készülék, ami a Microsoft Windows Media és a Windows Media Digital Rights Management (zenei jogvédő) technológiával van felvértezve. A csúsztatható előlapos telefonnal 200 online zeneboltból lehet majd dalokat vásárolni. A készülék 2007 első felében jelenik meg, áráról, európai elérhetőségéről egyelőre nem hangzottak el információk.

A másik telefon a 3G-nél alacsonyabb internetsebességet nyújtó EDGE hálózaton működik. A készülék neve MOTOMING, ugyancsak Linux alapú, beépített zenelejátszója pedig a Real Player.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.