Hirdetés
. Hirdetés

Cisco Open Network Environment

|

Cisco ONE-nal a hálózatok jobb működéséért.

Hirdetés

Az amerikai vállalat bejelentette a Cisco Open Network Environment (Cisco ONE) környezetet, amely átfogó módon bővíti ki a hálózatok programozhatóságát. A Cisco ONE lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hálózati infrastruktúrájukat saját fejlesztésű alkalmazásokkal testre szabhassák; a környezetet platform API-k, kliensek és vezérlők, valamint hálózati technológiák együttese alkotja. Segítségükkel a vállalatok rugalmasabban kihasználhatják az intelligens hálózat lehetőségeit, vagyis a Cisco ONE többféle protokoll, iparági szabvány és használatalapú telepítési modell alkalmazását teszi lehetővé.

Cisco One

Ezzel egyidejűleg a Cisco bejelentette a One Platform Kit (onePK) megjelenését is, amely alkalmazásprogramozási interfészeket biztosít a fejlesztők számára a különböző Cisco operációs rendszerekhez (IOS, IOS-XR és NX-OS). A Cisco bemutatott egy vezérlőszoftvert, valamint egy OpenFlow kliens alapú hozzáférést a szoftveralapú hálózatokkal (SDN) kapcsolatos kutatásokhoz.

A megoldás részét képező Cisco Nexus 1000V virtuális kapcsoló méretezhető virtuális hálózatok kialakítását teszi lehetővé a több ügyfelet kiszolgáló felhő-telepítések esetében. Az újdonságok között szerepel még az OpenStack támogatása, a programozhatóság, a többszörös hypervisor-képesség és a VXLAN-átjáró funkció.

A Cisco Open Network Environment környezet rugalmasan képes alkalmazkodni a különböző profilú szervezetek eltérő programozhatósági igényeihez. Egyetemek és kutatóintézetek esetében a legfontosabb igény a hálózati particionálás ("campus slicing", épületek közötti felosztás), amelyhez a Cisco ONE vezérlő szoftver-prototípust, illetve az SDN-nel kapcsolatos kutatásokhoz OpenFlow klienseket kínál. Ultra nagy méretű adatközpontoknál hálózati forgalomvezérlést kínál programozási hozzáféréssel API-kon keresztül. Felhőszolgáltatók esetében automatikus erőforrás-kiosztás és programozható átfedő hálózatok hozhatók létre a Cisco technológiával, a méretezhető, több ügyfelet kiszolgáló felhőszolgáltatások kialakításához. Szolgáltatók számára programozási hozzáférést, hozzáférés szabályozását, elemzéseket nyújt, míg nagyvállalatok esetében privát felhő automatizálást a terheléselosztás virtuális szintű szabályozásához, ideértve a virtualizált munkaállomás-integrációt (VDI) is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.