Hirdetés
. Hirdetés

Clickjacking, az új veszélyforrás

|

Az Adobe programjával vérszemet kaphatnak a hackerek

Hirdetés

Két biztonsági szakértő, Jeremiah Grossman és Robert Hansen a New York-i Open Web Application Security Project konferencián mutatta volna be a net felhasználókat fenyegető legújabb biztonsági kockázatot, a clickjackinget. Az előadás aztán az Adobe kérésére elmaradt - még azelőtt, hogy részletes információk kerültek volna nyilvánosságra, az Adobe mindenféle javítócsomaggal szerette volna felszerelni programjait.


hacker_2.jpg
 


A clickjacking veszélye egyszerűségében rejlik, a felhasználó által használt böngésző (Firefox, IE, Safari, Opera) maga adja át az irányítást a hackerek kezébe. A weboldalak kódjába épített program tudtunkon kívül klikkel bizonyos linkekre, amik aztán zöld utat adnak a trójai programok telepítésének.

Hivatalos javításra csak október végén számíthatunk a Flash 10 személyében, addig viszont nem marad más, mint a szoftveres tiltás az Adobe programján belül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.