Hirdetés
. Hirdetés

Cloud szövetség alakult

|

Az IBM, a Microsoft, a HP és a Cisco is a szoftver, mint szolgáltatás alapú technológiák népszerűsítésén dolgozik.

Hirdetés

Megalakult az Enterprise Cloud Buyers tanácsa, amely a cloud megoldások népszerűsítését és az azzal kapcsolatos negatív attitűdök megváltoztatását tűzte ki zászlajára. Az alapítók között több iparági nagyágyút is találunk: többek között a Microsoft, az IBM, a HP, a Cisco, az AT&T, a BT, az EMC, a Deutsche Bank, az Alcatel-Lucent és a Nokia Siemens Networks képviselői is ott találhatók a szövetkező cégek között.

 

 

cloud-computing.jpg


Megalakulásuk alkalmából két fő célt tűztek ki maguk elé. Egyrészt a tanács résztvevői szándékukat fejezték ki, hogy a jövőben megpróbálják külön-külön fejlesztett cloud megoldásaikat közös alapra hozni, hogy a cégek e szolgáltatások között könnyedén válthassanak majd. S ennek megfelelően ne kelljen egy adott technológiához csak azért ragaszkodniuk, mert fájdalmas lenne a váltás. Második sarokpontként az oktatást és a tévhitek eloszlatását fogalmazták meg, ugyanis sok cég vezetője még mindig bizalmatlan a szoftver, mint szolgáltatás alapú megoldásokkal szemben. S sokuk pedig hallani sem akar arról, hogy féltve őrzött céges adatait egy távoli szerveren tárolja.

Érdekesség, hogy az alapítók között nem található meg az Amazon, amely az egyik legnagyobb cloud szolgáltatóként így a partvonal szélére szorult. A céget azonban nem kell féltenünk, hiszen a napokban közzé tett egy ár összehasonlító kalkulátort, amely a saját megoldását hasonlítja össze több a szövetségben található gyártó szolgáltatásával.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.