Hirdetés
. Hirdetés

Cloud-fejlesztőt újít a Red Hat

|

A Gluster rendkívül ügyes, az ügyfelek meglévő erőforrásait hasznosító, megosztott fájlrendszerekre épülő rendszere lehetővé teszi a vállalatok tárolókapacitásának jelentős növelését.

Hirdetés

Gluster logó
Gluster logó

A Red Hat kedden jelentette be, hogy felvásárolja a cloud storage rendszereiről ismert Glustert. A gyártó 136 millió dollárt fizet a magánkézben lévő fejlesztőcégért, amelynek megoldásait saját portfólióján belül tervezi értékesíteni.

A felhőszolgáltatások megjelenése és a strukturálatlan adattömeg robbanásszerű növekedése arra kényszeríti gyártókat, hogy új megoldásokat találjanak az ügyfelek adattárolási igényeinek kielégítésére; a Gluster akvizíciója révén a Red Hat képessé válik arra, hogy szembenézzen ezzel a kihívással - olvasható a nagyvállalat közleményében.

A Gluster szoftveres megoldását használó vállalatok saját, meglévő adattárolóik és kihasználatlan számítókapacitásuk felhasználásával központilag menedzselt, de tartózkodási helytől függetlenül elérhető adatkonténereket hozhatnak létre - írja a Red Hat. A Gluster weboldalán található információk szerint a cég szoftvere azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók publikus, magán vagy az ezek kombinációjából álló hibrid felhőkbe migrálják az adataikat.

A vállalat innovatív tárolómegoldásainak alapjául a nyílt forráskódú GlusterFS megosztott fájlrendszer szolgál, amely egymással Infiniband RDMA (Remote Direct Memory Access) vagy TCP/IP összeköttetésben álló blokkokba gyűjti és csoportosítja az adatokat.

A tervek szerint a Red Hat az elkövetkező hónapok során saját portfóliójába olvasztja a Gluster termékeit, amelyeket előfizetéses modell keretében értékesítenek majd. Brian Stevens, a kérő CTO-ja sietett megnyugtatni a Gluster-közösséget: továbbra is támogatni fogják a nyílt forráskódú fejlesztéseket.

A kaliforniai Sunnyvale-ben székelő Glustert 2005-ben alapították független szakemberek. Ügyfelei között olyan nagyvállalatok szerepelnek, mint a Deutsche Bank, a Samsung, az Autodesk, a BAE Systems vagy a Barnes & Noble.

Az akvizíció várhatóan még októberben lezárul majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.