Hirdetés
. Hirdetés

Csatlakozott a Google bojkotthoz a Microsoft

|

A Microsoft segítene a News Corp-nak.

Hirdetés

Nagy vihart kavart Rupert Murdoch médiamágnás körülbelül másfél héttel ezelőtt, amikor egy televízió csatornának úgy nyilatkozott: szeretné fizetőssé tenni híroldalainak a tartalmát, s ezzel egy időben kitiltani a Google robotját weboldalairól, hogy az ne indexelhesse a híreket és a cikkeket. Kijelentését az eltelt idő óta sok helyen, sokféleképpen kritizálták, ám a jelek szerint a News Corp első embere nem a levegőbe beszélt. A Financial Times írása szerint ugyanis már megkezdődtek a tárgyalások a Microsoft és a médiavállalat képviselői között.

 

murdoch.jpg


A redmondi szoftvercég ugyanis a cikk szerint segítene eltüntetni az érintett sajtótermékeket a Google keresője elől. Sőt a Financial Times írása szerint ezt nem csak Murdoch lapjainál - például a brit Sun és a Times, illetve az amerikai New York Post és a Wall Street Journal - tenné meg, hanem más nagy tartalomszolgáltatókat is hasonló lépésre biztatnak a Microsoft képviselői.

A tárgyalások nemrég kezdődtek, így nem lehet tudni, hogy mi lesz azoknak a végkimenetele. Logikusan a Microsoft nem kellene ahhoz, hogy az érintett oldalak eltűnjenek a Google keresőjéből, így valószínűleg a Bing átalakítása lehet a téma, hogy az Murdoch kívánságainak megfelelően ki tudja szolgálni a fizetős tartalmak indexelését és megjelenítését. Így végül is a News Corp lapjai nem tűnnének el teljesen a keresőkből, csak a Google elől rejtőznének.  A Bing exkluzív jogokat kapna, ami nagy lökést jelentene a redmondi szoftvercég idén indult keresőjének, s hatalmas presztízsveszteséget a Google számára. Pláne, ha a Microsoft több tartalomszolgáltatót is meg tud győzni, hogy kövesse Murdoch lapjainak példáját.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.