Hirdetés
. Hirdetés

Csendes agónia a HTC-nél

|

A tajvani telefongyártó negyedről negyedre rosszabb üzleti és pénzügyi teljesítményt produkál. A harmadik negyedéves eredmények is elmaradtak a várakozásoktól.

Hirdetés

Peter Chou, a HTC vezérigazgatója
Peter Chou, a HTC vezérigazgatója

A HTC harmadik negyedéves bevételi mutatói gyászos képet festenek a cég jövőjéről; a tajvani gyártónak megint sikerült alaposan alulmúlnia az elemzői várakozásokat és saját előrejelzéseit.

A világ ötödik legnagyobb okostelefon-gyártója hétfőn tette közzé a harmadik negyedévre vonatkozó pénzügyi gyorsjelentését: éves összevetésben 79 százalékos profitcsökkenésről számolt be.

A HTC 70,2 milliárd új tajvani dolláros (2,39 milliárd USD) bevételt ért el – több mint húsz százalékkal kevesebbet, mint a második negyedév 91 milliárd dolláros (3,04 milliárd USD) eredménye. Ráadásul a tavalyi év azonos időszakához képest is hatalmasat buktak: akkor még135,8 milliárdos (4,5 milliárd USD) bevételt jelenthettek.

A cég augusztusban kiadott előrejelzésében még 70-80 milliárd dolláros (2,38-2,73 milliárd USD) negyedéves bevétellel kalkulált. Az elemzők is jobb teljesítményt vártak, ők 84 milliárd dollár körüli (2,9 milliárd USD) Q3-as bevétellel számoltak.

A HTC meglehetősen „szolidan” kezelte saját üzleti eredményeit: a bevételi adatokon kívül más részleteket nem is hoztak nyilvánosságra. A vállalat nagyot hasalt a 2011-es év harmadik negyede óta: akkor még rekorderedményekről számolhattak be, azóta viszont alaposan lemaradtak a konkurens gyártók élmezőnyéhez képest.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.