Hirdetés
. Hirdetés

Csodákat ígér jövőre az Intel

|

Jön a 10 nanométeres architektúra, ami új korszakot nyit a lapkagyártásban.

Hirdetés

Hirdetés

Az Intel bejelentette, hogy 2019 második felében piacra lép 10 nanométeres architektúrájával. Az új CPU terv a "Sunny Cove" (Napos Öböl) nevet viseli, és számos izgalmas újdonságot kínál majd a korábbi generációkhoz képest, emellett a teljesítmény és az energiahatékonyság terén is nagyot lép előre.

Az új architektúra az Intel Xeon és Core sorozatainak alapjául szolgál majd, és a 3D architektúra irányába történő elmozdulást segíti. Az új technológia segítségével az Intel grafikai és MI processzorokat tud a CPU-ra rétegezni, ami növeli a sebességet, és a csökkenti a fogyasztást.

A méretcsökkenés rengeteg előnnyel jár. Lerövidülnek a lapkán belül a távolságok, így az információ mozgatása felgyorsul, és kevesebb energiát igényel. Ezáltal kevesebb hő termelődik, márpedig éppen a hő az, ami legfőképpen korlátozza a processzor órajelfrekvenciáját.

Ráadásul a kisebb processzorokhoz kevesebb szilícium kell, ami takarékosabbá teszi a gyártást, ennek hatását pedig -  remélhetőleg legalábbis - az árakban is megérezzük majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.