Hirdetés
. Hirdetés

Csökkenő átviteli költségek

|

Az Ericsson bejelentette, hogy teljes GSM bázisállomás termékválasztékában bevezet egy helyi híváskapcsolási funkciót.

Hirdetés

Az Ericsson közleménye szerint a lépés célja, hogy a hálózatüzemeltetők csökkenthessék az átviteli költségeket, és ezáltal felgyorsuljon a hálózattelepítési folyamat a vidéki és távoli térségekben is. Az új Abis Local Connectivity funkció bemutatására a november 12. és 15. között Makaóban megrendezett Mobile Asia Congress rendezvény keretében került sor, kereskedelmi bevezetése pedig 2008 közepén várható.

A megoldás lehetővé teszi, hogy ugyanazon bázisállomásról vagy bázisállomások ugyanazon csoportjából származó vagy ott végződő helyi hívások kapcsolása helyileg, az Ericsson GSM rádióhálózatában történjen. Ez megoldás kikerüli a backhaul hálózatot, amely hagyományosan a rádió-bázisállomásokról a legközelebbi kapcsoló csomóponthoz szállítja a mobilforgalmat. A városi és távoli területeken való használatra egyaránt alkalmas megoldás csökkenti a telepítési költségeket azokon a területeken, ahol a backhaul átvitel drága, vagy nehezen biztosítható. A rádió-bázisállomáson belüli helyi kapcsolás alkalmazásával az Ericsson szerint a hívás kézbesítésének a költsége minimális szinten marad.

Bár az Abis Local Connectivity funkció a hívásokat helyileg kapcsolja, a hálózatüzemeltetők továbbra is központosított felügyelettel rendelkeznek a hálózati architektúra felett. Az olyan területek, mint például az előfizetőmenedzsment és hálózati díjszámlázás kezelése továbbra is softswitch-megoldásokon és bázisállomás-vezérlőkön keresztül történik majd.

Az Ericsson közleményéből kiderül, hogy a hálózatüzemeltetői költségek csökkentésén túl az Abis Local Connectivity funkció javítja az előfizetők kommunikációs élményét is. Jobb beszédminőséget kínál, valamint nem tapasztalható a műholdas backhaul-megoldást használó bázisállomásoknál előforduló késési idő.

Az Abis Local Connectivity funkció az Ericsson Packet Abis megoldásának legújabb része. A Packet Abis segítségével az Ericsson IP-technológiát valósít meg GSM rádióhálózatokban, lehetővé téve a hálózatüzemeltetők számára, hogy megosszák beruházásaikat a GSM, WCDMA és LTE rendszerek között, a valódi hálózati konvergencia előkészítéseként.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.