Hirdetés
. Hirdetés

Csökkenti a depressziót a mobil

|

Ausztrál kutatók depresszió elleni mobilappokat vizsgáltak. Működnek!

Hirdetés

Hirdetés

Egy friss ausztrál kutatás bebizonyították, hogy az okostelefon appok kiválóan alkalmasak a depresszió kezelésére.

Az ausztrál National Institute of Complementary Medicine (NICM) kutatói a The Black Dog Institute non-profit egészségügyi szervezet közreműködésével, és a Harvard Medical School, illetve a University of Manchester háttértámogatásával 3400 gyenge, közepes és erős depresszióban, bipoláris rendellenességben, szorongásban és álmatlanságban szenvedő férfi és női betegen vizsgáltak a depresszió elleni okostelefonos applikációk hatását.

Ha rossz a kedve, elő a mobilt!

Az elemzés kimutatta, hogy az appok tényleg enyhítik a betegség tüneteit.

A legjobb eredményt a mérsékelt depresszió kezelésében érték el az alkalmazások. Érdekes módon a komplett, zárt megoldások, amelyek használatához nem volt szükség orvos közreműködésére, vagy számítógépes visszajelzésre, jobb hatásúnak bizonyultak, mint a "nyitottak".

A kutatók hangsúlyozzák: mindez nem jelenti azt, hogy a mobilappok fölöslegessé tennék a pszichoterápiát, illetve az antidepresszáns gyógyszerek alkalmazását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.