Hirdetés
. Hirdetés

Csoportmunka: megtérülő milliók?

|

Emberközelivé lehet változtatni a videokonferencia-beszélgetéseket a Cisco új IP-alapú megoldásával.

Hirdetés

Évek óta cikkezünk a csoportmunkáról, a különböző webkettes munkafelületekről, takarékosságról, azonnali üzenetküldőkről, de lássuk be az instant messengerek és a bélyegnyi videokonferencia megoldások igazán nem jelentettek megoldást a kommunikáció új útjain.

A Cisco új eszközeivel, most kiválthatók lettek a drága repülőjegyek, távhívások, és minden olyan, ami eddig csak vitte a pénz azoknál a cégeknél, ahol egymástól távoli országokban működő kirendeltségeket, fejlesztőközpontokat, és kutatóintézeteket kellett koordinálni az anyavállalat vezetőinek nap, mint nap.

telepresence.jpg


A Telepresence első látásra is meglepő megoldásai most olyan szintre hozzák az internetes kommunikációt, ami tényleg hatékony munkát tesz lehetővé. Az eszköz gyakorlatilag egyfajta IP-videotelefon, számos hasznos kiegészítővel, jól tervezett környezettel és hatalmas monitorokkal. A megálmodói szerint, a közvetlen kontaktus hatását keltő konferenciabeszélgetések sokkal hatékonyabbak lehetnek, az eddigieknél.

Az ár azonban sok vállalat számára elérhetetlenül magas, s hiába a nagyszerű vizuális élmény, ha még hosszú távon sem elképzelhető a megtérülése egy ilyen nagyszerű hárommonitoros valós tárgyaló élményét nyújtó komplex technológiának.

A Cisco munkatársai most - felismerve a problémát - kifejlesztetté a Telepresence család legújabb tagját, amely már nem elérhetetlen azoknak a cégeknek sem, amelyek számára az új technológia eddig túl drága volt.

A Cisco TelePresence System 1300 sorozat
alacsonyabb sávszélességen, bármilyen tárgyalóteremből, szabványos videokonferencia rendszerrel vagy webes eszközzel használható anélkül, hogy a felhasználói élmény terén kompromisszumra kényszerítené a találkozók résztvevőit.

A személyes találkozás élményét nyújtó Cisco TelePresence technológiát eredetileg a nagyvállalati csoportmunka elősegítésére, a döntéshozatal felgyorsítására, a környezetbarát vállalati stratégiák megvalósítására és az utazási költségek csökkentésére találták ki, most azonban már kisebb szervezetek, fiókirodák és távmunkások is élhetnek a technológia nyújtotta előnyökkel.



A Crimson Consulting Group új tanulmányában multinacionális cégek a technológia gyors megtérülését (ROI) és az átalakuló üzleti folyamatokat emelték ki. A tanulmány résztvevői átlagosan 14 hónapos megtérülési időről számoltak be, egyes esetekben pedig nem kellett 6 hónapnál több a megtérüléshez. Az egyik válaszadó cég esetében mindez lehetővé tette, hogy az informatikai költségkeret igénybevétele nélkül, mindössze az utazási költségmegtakarításokból finanszírozhassák újabb egységek megvásárlását. A beszámolók szerint a hálózaton keresztül folytatott valós idejű, személyes megbeszélések lehetősége ésszerűsítette a folyamatokat, felgyorsította a döntéshozatalt, és hatékonyabb munkavégzést biztosított anélkül, hogy a dolgozóknak fizikailag el kellett volna hagyniuk az irodát.

Cisco TelePresence System 1300 sorozat: az egy képernyőből és három kamerából álló Cisco TelePresence 1300-65 rendszer 65 hüvelykes plazmaképernyővel működik, és rugalmasan telepíthető. Egy helyszínen egyszerre hat fő használhatja.A rendszerhez számos egyéb funkció és szolgáltatás is elérhető, mint például a videó üzenetküldő Recording Studio, vagy a rendezvényszervezők számára kifejlesztett Event Controls.

Az új megoldást a cég saját irodáiban is bevezette. a Cisco alkalmazottak világszerte már több mint 400 TelePresence szobát használnak napi rendszerességgel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.