Hirdetés
. Hirdetés

Csúcsdöntő Sparc szerverek az Oracle-től

|

Az új processzorra épülő, közép- és felső kategóriás kiszolgálók a gyártó szerint 17 teljesítményrekordot jegyeznek, és versenytársaikhoz mérten sokszoros költségelőnyt adnak.

Hirdetés

Az Oracle új, T5-ös és M5-ös szerverei a szintén most bejelentett, Sparc T5 processzorokra épülnek, amelyek a korábbi, T4-es generációhoz képest kétszer annyi – 8 helyett 16 – processzormagot és nagyobb átviteli sebességet kínálnak. A szervercsalád öt új tagja között egy processzorfoglalatot tartalmazó penge kiszolgáló, valamint rack szekrénybe szerelhető, kettő-négy-nyolc foglalatos modellek találhatók.

Maximális kiépítésben egy Sparc T5-ös szerver 128 processzormaggal 1024 feldolgozási szálat, 4 terabájt memóriát, 1,2 terabájt/s rendszer-sávszélességet, valamint másodpercenként 3,2 millió I/O műveletet támogat.

A teljesítménytesztek alapján a T5-ös kiszolgálók 17 világcsúcsot állítottak be. A Sparc T5-8 például a leggyorsabb, különálló szerver az Oracle adatbázisának és integrációs platformjának futtatásához, de a felhasználók látványos teljesítménynövekedésre, valamint az IBM Power7 platformjára épülő Unix szerverekhez képest többszörös költségelőnyre számíthatnak az üzleti alkalmazások esetében is – mondta Steve Furniss, az Oracle alelnöke, aki a hardverértékesítésért felel Kelet-Európában.

A teljesítménytesztek részletes eredményei a www.oracle.com/benchmarks és a blogs.oracle.com/bestpref címen olvashatók.

 

 Steve Furniss, az Oracle alelnöke a cég regionális sajtótájékoztatóján

Az ugyancsak a Sparc T5 processzorokra épülő, felső kategóriás M5 szerverek teljes kiépítésben 192 processzormagot és 32 terabájt memóriát tartalmaznak, ami kellő feldolgozási teljesítményt és tárkapacitást biztosít in-memory adatbázisok és valós idejű analitikai alkalmazások futtatásához, valamint az alkalmazások konszolidálásához is.

Az új szerverek az Oracle Solaris operációs rendszerével telepítve bontakoztatják ki minden képességüket a teljesítmény, a méretezés és a megbízhatóság tekintetében. A Solaris például ezernél több processzormagot, 10 ezernél több feldolgozási szálat, 256 zettabájtos fájlrendszert, fél ezernél több virtuális gépet és 8 ezernél több alkalmazáskonténert támogat, továbbá automatikus öngyógyító és terheléselosztó képességekkel bír.

A most bejelentett szerverek általános célú gépek, de a hardver és a szoftver együttes fejlesztése, integrálása és optimalizálása fontos stratégiai irány az Oracle-nél, így a Sparc T5-ös processzorok várhatóan a gyártó integrált rendszereiben is megjelennek.

Elemzők ugyanakkor felteszik a kérdést, hogy a hardvereladások csökkenése mellett a cég meddig engedheti meg magának a saját hardverplatform fejlesztését. Az Oracle mindenesetre a Sparc T5 bejelentésekor is megerősítette hosszú távú elkötelezettségét, arra számítva, hogy a júniusban kezdődő, új pénzügyi évben T5-ös és M5-ös kiszolgálói az értékesítés eddigi trendjét is megfordíthatják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.