Hirdetés
. Hirdetés

Csúnyán kiszúrt egy csomó Chrome-felhasználóval a Google

|

Be nem jelentett kísérletet végzett a böngészővel, amelynek nyomán üzleti környezetekben ideiglenesen lebénult a program.

Hirdetés

Hirdetés

A Google egy be nem jelentett kísérleti változtatás miatt sokezer üzleti rendszert hagyott Chrome nélkül a héten.

Azok az üzleti felhasználók, akik virtuális gépi környezeten (például Citrixen) keresztül fértek hozzá a Chrome-hoz, a lapok megnyitásakor üres képernyővel szembesültek, és nem tudták működésre bírni a böngészőt.

A Google-nál csak úgy égtek a segélyvonalak, és a panaszáradat nyomán a cég kénytelen volt elárulni, hogy egy kísérletet végzett a Chrome stabil verziójával, ami megváltoztatta a böngésző viselkedését. A változtatásokról azonban senkit sem értesített előre.

Annyi történt, hogy a Google "felkattintotta" a kapcsolót a zászlón, ami engedélyezi az új WebContents Occlusion funkciót. Ezt a szolgáltatást arra tervezték, hogy a böngésző felfüggessze a Chrome lapokat, ha más appokra lépünk át, és ezáltal takarékoskodjon a rendszer erőforrásaival, amikor nem használjuk a böngészőt.

A  hibás működésre vonatkozó bejelentések után a Google visszavonta a változtatást, és elnézést kért az előzetes tájékoztatás elmulasztásért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.