Hirdetés
. Hirdetés

Csúszik az új PlayBook OS bemutatása

|

A RIM minőségi problémákra hivatkozva jövő februárig elnapolta a BlackBerry táblagép legújabb operációs rendszerének bemutatását. A gyártó a múlt heti DevCon konferencián még októberre ígérte a PlayBook OS 2.0-t.

Hirdetés

Blackberry PlayBook
Blackberry PlayBook

A Research In Motion (RIM) vezetői a múlt héten megrendezett DevCon konferencián mindent megtettek azért, hogy rávegyék a fejlesztőket: készítsenek alkalmazásokat a gyengécske eladási mutatókat produkáló BlackBerry táblagép operációs rendszerének legújabb verziójára, a PlayBook OS 2.0-ra. A cég akkor még október végére ígérte a szoftver bemutatását - egy keddi hír szerint azonban jövő februárig elhalasztják a piacra vezetést. „Biztosak akarunk lenni abban, hogy képesek leszünk megfelelni a fejlesztőink, vállalati ügyfeleink és felhasználóink támasztotta elvárásoknak" - indokolták a csúszást a vállalat blogján.

A RIM igyekszik tartani az újabb határidőt, ezért az egyik kulcsalkalmazást, a rendkívül népszerű BlackBerry Messengert ki is hagyják az új operációs rendszerből.

A fejlesztők nagy reményeket fűztek a PlayBook 2.0 októberi bemutatásához: sokan úgy gondolták, hogy a frissítés sokat javíthat a RIM táblagépének eladási mutatóin. Annál is inkább, mivel az eredeti timeline szerint a cég számos új fejlesztéssel készülhetett volna az értékesítési szempontból kiugróan erős karácsonyi szezonra.

A fejlesztők számára már csak azért is fontos lett volna az új OS, hogy stabil környezetben tesztelhessék a PlayBookra fejlesztett új alkalmazásaikat. A RIM igyekszik megkönnyíteni a szakemberek dolgát, ezért a héten elérhetővé teszi a rendszer béta verzióját.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.