Hirdetés
. Hirdetés

Csütörtökön érkezik a Chrome OS?

|

A Google netbookokra szánt operációs rendszere nyílt forráskódra épül, és várhatóan bárki számára szabadon hozzáférhető lesz. Talán már holnaptól.

Hirdetés

Az interneten keringő pletykák szerint a Google pár napon belül kiadja saját operációs rendszerét. Ezt támasztja alá egy csütörtökre összehívott sajtótájékoztató a vállalat kaliforniai központjában. A Google korábban úgy nyilatkozott, még idén kiadja a Linuxra épülő, netbookokra szánt operációs rendszer forráskódját a fejlesztőknek, hogy 2010 második felében megérkezhessenek az első Chrome OS-sel szállított készülékek.



 

Az elsősorban internetezésre szánt netbookok többségén Microsoft Windows vagy Linux rendszer fut, harmadik szereplőként most a Google is beléphet a piacra. A keresőcég technikai szempontból azzal indokolja a lépést, hogy kifejezetten webes felhasználásra szánja a Chrome OS-t, ilyen operációs rendszer ugyanis még nem érhető el az utóbbi két évben egyre népszerűbbé váló netbookokon. A Google egyúttal színesíteni szeretné termékpalettáját, hiszen üzleti szempontból bevételei többsége jelenleg hirdetésekből származik.

A vállalat termékei és szolgáltatásai az ingyenesség révén jó hirdetési felületet biztosítanak az ügyfeleknek. A Chrome OS egyfajta vékonykliensként működve összeköttetést teremthet a felhasználó és az online szolgáltatások között, újabb lehetőséget teremtve ezzel a hirdetési bevételek növelésének.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.