Hirdetés
. Hirdetés

Dell mobileszközök nagyobb képernyővel

|

Európában mutatja be a Dell a Streak okostelefont, mely nagy képernyője miatt kicsit közelebb áll a táblaeszközökhöz, mint a konkurensek termékei. A Streak mellesleg csak a kezdet.

Hirdetés

A Dell bejelentette, hogy júniusban szállítja első újgenerációs kézi eszközét, egyúttal azonban nagyobb képernyővel felszerelt eszközök kifejlesztését is tervezi, miután megvetette lábát a mobilpiacon.

A Streak 5 hüvelykes képernyővel dicsekedhet, de John Torde, a Dell kommunikációs kézi eszközeivel foglalkozó részlegének igazgatóhelyettese szerint ez még csak a kezdet, már ami a méretet illeti. Torde szerint a többszörös képernyőméretű eszközöknek is meglenne a helye a piacon: elsősorban a mobilalkalmazások kezelési módjának változásai és a technológia is fejlődése miatt.

Segít a mobil eszközök változásában a háttértechnológiák, például az LTE fejlődése is, mely eddig nem látott sávszélességet biztosít. A Dell azt tervezi, hogy megkülönbözteti majd a felhasználói és vállalati mintákat a mobil sávszélesség felhasználását illetően.

A Streak tulajdonképpen egy kis, mozgókép lejátszásra is alkalmas, mégis zsebméretű táblagép. Egy gigahertzes SnapDragon processzorral és 2 GB beépített tárhellyel rendelkezik, van benne egy 5 megapixeles fényképezőgép modul és előlapi kiskamera is. Memóriabővítés MicroSD foglalat révén lehetséges majd 32 GB-ig. A cég úgy írta le az eszközt, mint egy várva várt hiányzó láncszemet az okostelefonok és a normál képernyőméretű tábla eszközök között. Google Android operációs rendszert használ a kis készülék és először az Egyesült Királyságban lesz elérhető a Carphone Warehouse és az O2 boltjaiban, az USA-ban csak a nyár későbbi szakaszában mutatják be. Egyelőre semmi hír az árszabásról.

Az eszköz HSDPA (3G) modullal rendelkezik és a letölthető frissítések révén lehetővé teszi majd, hogy az év végéig az Android 2.2-re váltsanak a felhasználók. Wi-Fi és Bluetooth adapter sem hiányzik a Streak eszköztárából.

Thode szerint a Streak helyét eddig a mobil internetezésre alkalmas eszközök (MIDs) töltötték ki, ezek azonban nem tudták megvetni lábukat, mert a tartalom és a hardver nem elég fogyasztható változatát kínálták. A cég bízik abban, hogy ezúttal jó hardver-lóra tett és az Android garantálja, hogy a felhasználók nem lesznek magántulajdonú alkalmazás- és tartalom szolgáltatások keretei közé zárva.

Beindult a tablet piac nemrégiben az Apple iPad szárnyalásával, mely 9,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Elemzők szerint a Streak 5 hüvelykes kijelzőjével egy kísérlet, mely előkészítheti a terepet az olyan zsebben hordható kütyük előtt, melyek a hang mellett nagy hangsúlyt fektetnek a tartalomfogyasztásra. Már jelentek meg okostelefonok 4 hüvelykes képernyővel és megvan a helye a kijelző növekedésének. A HTC épp néhány hete jelentette be az Evo 4G okostelefont, mely 4,3 hüvelykes kijelzővel tüntet.

 

Bal oldalon a Streak

 

Will Stofega szerint, aki az IDC mobil eszköztechnológiák és trendek tekintetében illetékes felelőse már egy hónapja használja a Streak-et. Véleménye szerint az új eszköz kényelmesebb mozizást tesz lehetővé, mint a hagyományos okostelefonok, és viszonylag kis mérete és telefon jellegű kialakítása lehetővé teszi, hogy zsebben hordják. Stofega ugyan nem mérte le egzakt módon az eszköz akkumulátor üzemidejét, de úgy látja, hogy nehezen tart lépést a mobil eszközök áramellátását biztosító komponens az egyre nagyobb számítási teljesítménnyel és a növekvő képernyőmérettel.

A Streak megjelenésével egy olyan zsúfolt piacra lép be a Dell, melyet jelenleg a téma nagyjai, az Apple, a Samsung, a Nokia és például a Research in Motion és mások uralnak. Az eladások kapcsán sok múlhat a Dell hírnevén és azon, hogy miként pozicionálják a mobilszolgáltató partnerek az újdonságot. Jack Gold, a J. Gold Associates elemzője szerint nagy érdeklődés övezi az Android operációs rendszert és a Dell márkanév elismertsége is jó, így van esély arra, hogy a Streak kiemelkedjen a kínálatból. A terjesztésben segíthet a Dell igen erős PC-s eladási hálózata is.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.