Hirdetés
. Hirdetés

Deutsch vezeték nélküli technológiát alkalmazó, alternatív internetszolgáltatókkal konzultált

|

Az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos, Deutsch Tamás a Miniszterelnökségen ma találkozott húsz olyan cégnek a vezetőjével, amely közel kétszáz, vezeték nélküli technológiára alapuló internet-szolgáltatást nyújtó mikro-, kis- és közepes magyar tulajdonú vállalkozást képviselt a megbeszélésen.

Hirdetés

Deutsch a megbeszélést követő rövid sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet az - különösen a ritkán lakott, a városoktól távol eső területeken élők számára - internetelérést lehetővé tevő szolgáltatói közösség jelentőségére, hangsúlyozva, hogy e szolgáltatók a Horizont 2020 célját már most elérték. Az általuk nyújtott internetes elérés ugyanis már most 35 Mb/s-os sebességű. A miniszterelnöki biztos, megismételve az alternatív szolgáltatókat a sajtótájékoztatón képviselő és megszólaló Zelena Gergely szavait, elmondta, hogy e vállalkozások saját erőből fejlesztik szolgáltatásaikat.

Hirdetés

Nem hagyott kétséget afelől Deutsch, hogy a most kezdődő uniós fejlesztési periódusban eséllyel indulhatnak e szolgáltatói közösség vállalatai uniós pályázatokon, tovább növelve ezzel a távol eső területeken élők esélyét az internet adta lehetőségek kiaknázására.

 

Deutsch Tamás nem fogalmazott meg kérdésjavaslatot – tőle jobbra: Zelena Gergely

 

Előző sajtómegjelenésén a Computerworld kérésére adott válaszában cáfolni igyekezett azt, hogy túllép a mostani szerepén, vagyis azon, hogy előkészíti és lebonyolítja az internetes nemzeti konzultációt. A mai megnyilatkozásában azonban egyetlen kérdésjavaslat sem hangzott el, nem utalt a biztos arra, hogy a mai megbeszélés vagy az ott elhangzottak milyen módon illeszkednek a nemzeti konzultáció előkészítési folyamatába.

Internetes kutatásaimból nem derült ki, hogy a Zelena Gergely által képviselt szolgáltatói közösség rendelkezik-e valamilyen formális szervezeti képviselettel (nonprofit egyesülettel vagy szövetséggel).

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.