Hirdetés
. Hirdetés

Digitális fejtágítás

|

Több mint 2000 BME-hallgató használhatja a 27 digitális tananyagot. A fejlesztés TÁMOP pályázat keretében valósult meg.

Hirdetés

Huszonhét tantárgy magyar és angol nyelvű digitális tananyagát fejlesztették ki egy közel kétéves projekt keretében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az, „E-tanítási kultúra és digitális tartalomfejlesztés a BME-n” című, 2013 végén záruló projekt TÁMOP pályázat keretében valósult meg. Az összességében 92,1 millió forintos támogatás 85 százaléka az Európai Unió Európai Szociális Alapjából, 15  százaléka Magyarország központi költségvetéséből származott. A fejlesztés során a Moodle nyílt forráskódú e-oktatási keretrendszer használatát is kiterjesztették.

A digitális tananyag hozzájárul az alap-, és mesterképzésben résztvevő hallgatók versenyképes tudásának megalapozásához, valamint az oktatói kompetenciák fejlesztéséhez. Alkalmazása segíti a BME nemzetközi oktatásban betöltött szerepének kiszélesítését, továbbá az egész életen át tartó tanulás stratégiából fakadó követelmények teljesítését.

A 27 tantárgy közül 10 sorolható a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai kategóriába, közülük 4 készült angol nyelven. A tananyagokat összességében várhatóan több mint 2000 hallgató használja majd.

A projektkonzorciumban a BME partnere a Typotex Elektronikus Kiadó. A cég a projektben a speciális tudáselemek megosztása mellett a kifejlesztett tananyagok szerkesztését, a lektorálásukról való gondoskodást, valamint a tananyagok digitalizálását végezte.

Hirdetés

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.