Hirdetés
. Hirdetés

Digitális műsorszórás az m2-n

|

Pénteken 9 órától a MTV 2-es csatornáján is elindult a digitális műholdas sugárzás. A kábelszolgáltatók szerint az átállás problémamentesen zajlott.

Hirdetés

Az augusztus 1-jén kezdődő kísérleti időszak után a HD-tartalmak továbbítását augusztus 8-án, a olimpiai játékok nyitóünnepségének közvetítésével kezdi meg az m2. A lakossági (egyéni) közvetlen műholdas vételhez továbbra is használhatók a jelenlegi digitális műholdvevők. Az analóg műholdvevővel rendelkező nézőknek ezzel szemben digitális műholdvevőre (az úgynevezett set-top-boxra) lesz szükségük az átálláshoz. Azoknak, akik már digitális műholdvevőn keresztül nézik az m2 műsorát, csak át kell hangolniuk a műholdvevőjüket.

Az MTI által megkérdezett kábelszolgáltatók szerint az átállás problémamentesen zajlott, lakossági panasz nem érkezett. Szűcs László, a UPC Magyarország Kft. sajtókapcsolati igazgatója elmondta: az esetlegesen előforduló hibák annak tudhatók be, hogy a műsorszórás egyelőre kísérleti stádiumban van. A UPC pénteki közleményében az olvasható, hogy a két közszolgálati HD-adás továbbítása érdekében a cég közvetlen üvegszálas kapcsolatot épített ki budapesti műszaki központja és az MTV székháza között.

Antal Gábor, a T-Kábel értékesítési és marketingigazgatója az MTI-nek megerősítette, hogy hálózatukon is sikeres volt az átállás, nem érkezett panasz a vétellel, illetve az adás minőségével kapcsolatban. Tóth András, az Antenna Hungária kommunikációs vezetője is arról számolt be, hogy a digitális átállás sikeresen lezajlott, a műholdról érkező jelek jól foghatók.

Az MTI-t ugyanakkor nézők arról tájékoztatták, hogy egy további kábelszolgáltató körzetében délelőtt egy ideig nem volt látható az m2 adása, és műholdvevőn keresztül, set-top-box birtokában is csak egy kimerevített kép jelent meg.

Az Európai Bizottság döntése szerint 2012. január 1-jéig kell megtörténnie az átállásnak az Európai Uniós tagállamokban. Ennek eredményeként - a minőség javításán túl - jelentős sávszélesség szabadul fel: egy analóg csatornán egy tévéműsort lehet sugározni, az új technológia pedig 5-10 digitális műsor sugárzását is lehetővé teszi.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.