Hirdetés
. Hirdetés

Digitális toll segíti az írástanulást

|

Papírra is lehet vele írni.

Hirdetés

A Karlsruhei Technológiai Intézet (KIT) vezetésével kutatók olyan mesterséges intelligencia algoritmusokat tanulmányoztak, amelyek lehetővé teszik az írásnyom rekonstrukcióját és a kézírás értelmezését. Az intelligens tanulási eszköz a legtöbb tanuló hasznára válna.

A kézírás megtanulása elég sok gyakorlással történik, és mind a tanárok, mind a szülők számára komoly energiabefektetéssel jár, a kisiskolásokról nem is beszélve. A kézírásra azonban szükség van, még úgy is, ha a telefon vagy számítógép billentyűzete praktikus és gyakorlatilag mindig hozzáférhető alternatívát jelent. Ismételt vizsgálatok kimutatták, hogy a szöveg kézzel történő leírása jobb minőségű eredményt hoz, mint a gépelés.

Hirdetés

Az új projekt célja, hogy a kézírást a digitális médiával kombinálva segítsen az embereknek (persze főleg a diákoknak) írni. Az intelligens digitális toll egy hagyományos tollra hasonlít, és papírra is lehet vele írni. De inerciális érzékelőkkel van felszerelve, amelyek rögzítik a legkisebb változásokat a térbeli tengelyeken, és ezáltal bármilyen pozíciót észlelnek a térben. Az intelligens digitális toll bármely kereskedelmi forgalomban kapható mobil végkészülékhez csatlakoztatható, beleértve a táblagépet is, és együttműködik a Kaligo nyelvészeti mobilalkalmazással, amelynek segítségével a gyakorlatok egyénileg adaptálhatók, az adatok szinkronizálhatók és automatikusan tárolhatók.

"Az intelligens digitális toll és a megfelelő számítógépes program együttes használata automatikusan támogatja az írás megtanulását. Így a tanárok és a szülők is nagyobb szabadságot kapnak a kreatív és kommunikációs feladatokban" - mondta Jürgen Becker professzor, a KIT Információfeldolgozó Intézetének vezetője.

Jürgen Becker professzor kutatócsoportja az írásnyom rekonstrukciójára és kézírás értelmezésére alkalmas algoritmusokat tanulmányoz. A kutatók különféle koncepciókat dolgoznak ki az AI-algoritmusok integrálására a beágyazott hardvertől függően. A cél az írási nyomvonal online rekonstrukciójának lehetővé tétele az érzékelőadatokból, valamint olyan hatékony és miniatürizálható hardver kifejlesztése, amely képes együttműködni az összes kereskedelmi forgalomban kapható mobil végkészülékkel. Dr. Tanja Harbaum (ITIV) a kutatás egyik vezetője hangsúlyozta, hogy az intelligens digitális tollban nagy lehetőségek ejlenek, különösen az iskolák számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.