Hirdetés
. Hirdetés

Digitális városokat épít az Autodesk

|

Elsőként Mozart szülővárosában vezetik be a várostervező kezdeményezést.

Hirdetés

Az Autodesk bejelentette együttműködését az ausztriai Salzburg városával, amely így a „Digitális városok” kezdeményezésének első kísérleti városa lesz. A digitális városmodell a világ egyik legmagasabbra törő fejlesztési projektje, amely számos kiaknázatlan üzleti lehetőséget rejt magában.

A Digitális városok kezdeményezés az Autodesk olyan egyedülálló technológiája, amely a várostervezés és - fejlesztés eddig meghatározhatatlan hatásainak megjelenítéséhez, elemzéséhez és szimulálásához biztosít városléptékű 3D modellt.

Az új technológiával a várostervezés, a turizmus és a gazdasági fejlesztések jövőbeni hatásait, üzleti lehetőségeit egyaránt lehetséges elemezni, amely fenntartható jövőnk létrehozásához is hozzájárul.

Az új városmodellező megoldással lehetőség nyílik olyan hasznos vizsgálatokra, amelyekkel eddig nem tervezhettük előre: a 3D tervben megjeleníthetjük az új épületek, földfelszín feletti és alatti létesítmények környezetre gyakorolt hatásait, mind a káros anyag kibocsátás és az energiafelhasználás szempontjából egyaránt. A technológiával a tervezők képesek úgy kalkulálni az infrastrukturális fejlesztéseiket, hogy az előbb felsorolt fontos tényezők mellett, még az egyes napszakok fényviszonyairól és a zajszint alakulásáról kapott pontos kimutatásokat, elemzéseket is figyelembe vegyék.

A tervezési fejlesztések vezetőjeként ismert szoftvergyártó cég Salzburgot, Európa egyik kulturális és történelmi értékekben különösen gazdag városát választotta az első együttműködéshez, hogy segítse a város adatait egyetlen, nagy részletességű 3D városmodellbe integrálni. A város adatai és a valósághű látványtervező és szimulációs eszközök kombinációja még a megvalósítás előtt lehetővé teszi a városkép megtekintését, ezzel együtt pedig bármilyen időpontból és nézőpontból alkalom nyílik a tervek és javaslatok hatásainak látványos módon történő megértésére és megismertetésére. A kísérleti projektnek köszönhetően lehetőség kínálkozik a várostervezés, a turizmus és a gazdasági fejlesztések jövőbeni hatásainak elemzésére is.

digicity.jpg


„Az efféle kísérleti programok segítségével a miénkhez hasonló városok jobban felmérhetik az elterjesztett városi projektek hatását. A programnak köszönhetően pontosabb képet kapunk arról, hogyan hozhatunk létre vonzó és fenntartható jövőt Salzburg és lakói számára” – mondta Dr Heinz Schaden, Salzburg város polgármestere, a Salzburgban tartott AGIT 2008 konferencián.

Dr. Lisa Campbell, az Autodesk térinformatikai alelnöke szerint Salzburg a világ egyik legismertebb, leghaladóbb városa, így magától értetődő volt a választás az első kísérleti projektben való részvételre. A digitális városokhoz kapcsolódó technológiánk segítheti Salzburgot és közösségét a hatékonyabb, fenntartható kommunikációban, együttműködésben és projekt-kivitelezésben.

A kísérleti program célja, hogy Salzburg képes legyen a föld alatti és feletti jellemzők 3D modelljeinek olyan nyílt platformon történő megjelenítésére, amely támogatja a kiterjedt földrajzi területek CAD, épület-információ modellezési (BIM), térinformatikai, építőmérnöki és infrastrukturális adatainak biztonságos és erőteljes integrációját.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.