Hirdetés
. Hirdetés

Díjat kapott a magyar 3D televízió

|

Idén először adták át az Innovációs TechShow Nagydíjat, amit a három dimenziós televíziót fejlesztő iPont Kft. kapta.

Hirdetés

„Innovációs TechShow” címmel idén először innovációs konferenciát és bemutatót rendezett kedden Budapesten a Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter), a Mobilitás és Multimédia Nemzeti Technológiai Platform (MMPlatform) a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Médiainformatikai Szakosztálya közreműködésével.

A rendezvényen az MMKlaszter tagjai bemutatták eddigi fejlesztéseiket, melyek között olyan mobiltechnológiás és újmédiás projektek kaptak helyet, mint a gesztusvezérelt szoftver, a sportolói túlterhelést megelőző telemetriás fejlesztés, a 3-dimenziós televízió vagy ékszerekbe rejtett monitorozó szenzorok.
 
A klaszter több mint 60 tagot számlál, köztük multinacionális nagyvállalatokat, egyetemi - oktatási intézményeket és KKV-kat. A konferencián a MMKlaszter tagjain kívül kockázati tőkebefektetők, innovációs és újmédia vezetők vettek.

3dtv.jpg


A résztvevők a bemutatott projektek közül a helyszínen szavazhattak a leginnovatívabbra. Az idén először kiosztott „Innovációs TechShow Nagydíjat” a szakmai szavazatok alapján a kiállítás legnépszerűbb installációja, a 3 dimenziós televízió kapta. Az békéscsabai székhelyű iPont Kft a díjjal egy 10 millió forintos szolgáltatáscsomagot is kapott.

A hazai fejlesztésű 3D TV-t ki is próbálhatták a konferencia résztvevői. A készülék igazi érdekessége, hogy a valósághű térélményhez nem szükséges semmiféle segédeszköz, vagy szemüveg.

A győztes vállalkozás erre a konferenciára is azért érkezett, hogy termékéhez kockázati tőkét szerezzen, annak ellenére, hogy a termékét már több innovációs konferencián sikeresen bemutatta.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.