Hirdetés
. Hirdetés

Díjmentes Microsoft-tanfolyamok a felhőben

|

Fejlesztők és rendszergazdák több száz előadás közül válogathatnak a Microsoft Virtual Academy diákjaként.

Hirdetés

A technológiában az egyik legnagyszerűbb dolog, hogy fejlődése egy percre sem lankad. Minden IT-szakember számára adott a lehetőség, hogy nap mint nap tanuljon valami újat, és ha sikeres akar lenni a munkájában, akkor érdemes is élnie ezzel a lehetőséggel.

Hirdetés

A Microsoft Virtual Academy (MVA) több száz online tanfolyamot kínál ehhez fejlesztőknek, rendszergazdáknak, és azoknak is, akik mindkét szerepkörben teljesítenek, a technológia minden területéről, a nem Microsoft alapú technológiákat is beleértve. Az MVA igény szerint elvégezhető tanfolyamai és élőben követhető előadásai a Microsoft Azure felhőben angol, valamint további 10 nyelven érhetők el, és teljesen díjmentesek. A könnyen használható felületre egyre több magyar nyelvű anyag kerül fel, amilyen például Gál Tamás Szervervirtualizáció hibatűrő fürtözéssel című előadása is.

 

Témák és termékek szerint is kereshetnek tartalmat az MVA diákjai. A fejlesztők többek között C# és HTML5 képzésen vehetnek részt, és megismerkedhetnek az alkalmazáskészítés fortélyaival, akár Windows, Azure vagy Windows Phone platformra készülnek programot írni. Azok a rendszergazdák, akik a vállalati IT-infrastruktúra bevezetésére, felügyeletére, kiértékelésére, bővítésére vagy optimalizálására készülnek, hasznos ismeretekre tehetnek szert az olyan tanfolyamok elvégzésével, mint például a Frissítés Windows 8.1-re, a Szervervirtualizáció Windows Server Hyper-V és System Center segítségével, a Microsoft Desktop Virtualizáció, valamint az Adatbázis-kezelés, az Active Directory vagy az Office 365 alapjai.

Az MVA igény szerint elvégezhető tanfolyamai közül választva az IT-szakemberek egyéni ütemezés szerint haladhatnak, amikor munkahelyi feladataik ellátása mellett kellő időt és figyelmet fordíthatnak tanulásra. A virtuális akadémia emellett élő, interaktív előadásokat – például Jump Start képzéseket – is kínál, amelyek során a hallgatók azonnali szöveges üzenetekben kérdéseket tehetnek fel az előadóknak, és egymással is véleményt cserélhetnek.

 

Bárki „beiratkozhat” az MVA-ra, aki bővíteni szeretné tudását, függetlenül attól, hogy milyen szintű technológiai ismeretekkel rendelkezik. Három darab tartalmat – például videót, prezentációt, illetve kérdésekre adott válaszok átiratát – minden érdeklődő letölthet anélkül, hogy regisztrálna. Érdemes azonban egy meglévő Microsoft-fiók azonosítóval mielőbb létrehozni az MVA-profilt is. Ide bejelentkezve kap ugyanis az akadémia diákja hozzáférést a több mint 200 tanfolyamhoz és csatlakozhat az élő előadások közönségéhez, itt állíthatja össze egyéni tantervét, és itt tekintheti át a tanfolyamok elvégzéséért kapott bizonyítványokat és pontszámokat. A diákok ezeket letölthetik és kinyomtathatják, így munkáltatójuknak és kollégáiknak is bemutathatják, hogy mennyi időt és energiát fektettek a különböző technológiákkal kapcsolatos tudásuk elmélyítésébe. 

Az MVA weboldalán – a www.microsoftvirtualacademy.com címen – globális és helyi bontásban is megtekinthető a legnagyobb pontszámot elérő hallgatók toplistája. A fejlesztők és a rendszergazdák így azt is ellenőrizhetik, hogy tanulmányi előmenetelükkel bekerülnek-e az élmezőnybe. Az MVA világszinten közel 2,3 millió hallgatót számlál, és Magyarországon is már több mint 6400-an csatlakoztak a folyamatosan tanuló IT-szakemberek online akadémiájához.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.