Hirdetés
. Hirdetés

Dizájntelefon és új mobilmemória

|

Jasper Morrison formatervező munkájának eredményeként született meg a Samsung SGH-E590-es multimédiás mobiltelefon.

Hirdetés

Jasper Morrison egyszerű vonalvezetésű, letisztult formájú telefont tervezett - a készülék egyik fele a telefonos funkciókat szolgálja nagy LCD kijelzőjével, a másik oldala tartalmazza a kamerát (mindezt a Samsung sajtóközleménye "szellemes megoldásnak" nevezi). A sima, fényes külsejű E590-at 3,2 megapixeles autofókuszos kamerával szerelték fel, a félig lenyomott kioldógomb pedig lehetőséget ad a készítendő kép előnézetéhez is. Az E590 dobozában megtalálható a "Babzsák" nevű egyedi fotóállvány is. A Samsung E590 két színváltozatban, fekete és ezüst színekben készül. A készülék júniusban debütál Európában, ugyanebben az időben mutatkozik be a kínai és a délkelet-ázsiai piacokon is. Egyelőre úgy tűnik, hogy az SGH-E590 a magyar piacon nem lesz kapható.

sghe590.jpg

A Samsung ugyanakkor bejelentette, hogy kifejlesztett egy mobiltelefonokhoz való, 4 gigabájtos MCP (multi-chip package) memóriát. A memória érdekessége, hogy nem igényel külső memóriakártya-slotot, ugyanakkor szükségtelenné teszi interfész-szoftver fejlesztését is valamennyi NAND memóriatípus számára. Az új moviMCP egy beágyazott megoldást tartalmazó több chipes csomag, amely egyrészt két NAND flash chip és vezérlő, valamint egy, a a processzort támogató mobil DRAM chip és egy további, az általános mobiltelefon-műveleteket támogató NAND flash chip kombinációja. Ezek összesen 35 Gb-nyi memóriakapacitást biztosítanak. A moviMCP számos memóriafunkciót épít függőlegesen egymásra, ami kisebb alapterületet igényel.

A Samsung moviMCP-je jelenleg mintadarabként létezik, a tömeggyártás még nem indult el. Az iSuppli piackutató cég szerint azonban a 3G-s mobiltelefon-piac - ami a Samsung új moviMCP-jének fő célpontja - 2007-re várhatóan eléri a 392 millió egységet, és 2007 és 2010 között körülbelül 40 százalékos általános növekedést mutat majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.