Hirdetés
. Hirdetés

DOJ: bíróságon támadja meg a Google-ITA felvásárlást?

|

Az amerikai igazságügyi minisztérium, a DOJ pert fontolgat annak érdekében, hogy megakadályozza a népszerű repülőjegy-kereső és foglaló oldalát üzemeltető cég, az ITA Software felvásárlását. A Google 700 millió dollárt fizetne a cégért.

Hirdetés

A Bloomberg és a The Wall Street Journal értesülései szerint az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (Department Of Justice, DOJ) azt fontolgatja, hogy bírósági pert kezdeményezzen annak érdekében, hogy megakadályozza a Google és az internet legnépszerűbb repülőjegy-kereső és foglaló weboldalát üzemeltető vállalat, az ITA Software egyesülését. A keresőcég tavaly júliusban jelentette be, hogy 700 millió dollárért felvásárolná a cég részvényeit.

A DOJ még hozott végleges döntést az ügyben, jogászai azonban már megkezdték a kereset benyújtásához szükséges adatok és dokumentumok összegyűjtését. A minisztérium illetékesei várhatóan február elején határoznak a per estleges elindításáról - írta a Journal meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

A DOJ szóvivője nem volt hajlandó érdemben kommentálni a lapok értesüléseit. ?Ez egy függőben lévő kérdés" - nyilatkozta Gina Talamona.

Adam Kovacevich, a cég szóvivője hangoztatta: a Google mindenben együttműködik a DOJ illetékeseivel. ?Határozott meggyőződésünk, hogy az akvizíció erősíteni fogja a fennálló piaci versenyt" - jelentette ki Kovacevich.

A Google vezetői szerint a felvásárlás révén jelentősen javíthatnák a cég által üzemeltetett keresőmotor járat- és utazási információs szolgáltatásait. Az illetékesek hangsúlyozták, hogy számos felhasználójuk érdeklődik ezek iránt az információk iránt.

Egyes online utazási oldalak - mint az Expedia, a Kayak, a Sabre és a Fairlogix - éles hangon kritizálták a Google akvizíciós törekvéseit; véleményük szerint a felvásárlás ártana a kialakult piaci versenyhelyzetnek és felverné az árakat. Az akvizíció révén a Gooogle tisztességtelen üzleti előnyökhöz juthatna - érveltek az említett cégek vezetői.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.