Hirdetés
. Hirdetés

Drága PC helyett olcsó Budget-IT

|

Már 20 munkahely esetén megéri a Navigator által kínált vékonykliens alapú havidíjas irodai rendszer bevezetése. Az olcsó outsourcing megoldás a válság egyik ellenszere lehet.

Hirdetés

A Navigator Zrt. új típusú IT-outsourcing szolgáltatással lép a piacra, amelynek segítségével a vállalatok és intézmények kezdeti beruházás nélkül érhetnek el legalább 40, de több éves távlatban akár 80 százalékos költségcsökkenést egy fejlettebb informatikai rendszer bevezetése mellett.

A Budget-IT szolgáltatás olyan szerverközpontú irodai munkakörnyezet, ahol a kliens oldalon PC helyett csak egy kiegészítő eszköz van a szerverrel történő kapcsolattartáshoz. A felhasználók ugyanazt a felületet látják mint korábban és a már megszokott szoftvereket, alkalmazásokat használják, azonban munkájuk során csak képernyővel, billentyűzettel és egérrel találkoznak. Mivel nincs PC, nincs minek elavulnia és elromlania, ezért a szolgáltatás legalább 5 évre befagyasztja az informatikai eszközök beruházási költségeit.

A szolgáltatás kialakításának lehetőségét az olcsóbbá váló hardverek, a gyorsabb, nagyobb sávszélességű internet, a bonyolultabb PC-k és az egyre fejlettebb szoftverek teremtették meg, gondolata a vékonykliens technológiából ered. A cég a szolgáltatás értékesítéséből 50 millió forintos árbevételre számít az első évben.

Piaci tendenciák, válság és takarékosság

A 2009-es év kétségkívül a racionalitás éve lesz, állítják a piackutatók, ugyanis a kedvezőtlen gazdasági helyzet a túlélni vágyó, hatékonyságuk növelését, versenyképességük megőrzését célul tűző vállalatok és intézmények jelentős részét költségeik, kiadásaik csökkentésére ösztönzi. Ennek megfelelően az idei IT-beruházások a központosítást szolgáló, az aktuális problémák megoldását megcélzó és az üzletmenetet szolgáló beruházások mellett főleg a költségcsökkentő tényezők (pl. az IT-outsourcing, vagy a virtualizáció) bevezetésére irányulnak.

Az új típusú outsourcing megoldást kínáló cég szakértői szerint szolgáltatásuk csökkenti az informatikai költségeket, feleslegessé teszi a további informatikai beruházásokat és jelentősen javítja a munkakörnyezet IT-biztonságát is. Mivel a felhasználó gépén nincs adat, ezért az adatlopás sem lehetséges. A felhasználói oldalon nincs PC, így nincs minek elavulnia, ezért legalább 5 évig nem jelentkeznek az informatikai beruházási költségek. A kliens oldalon egyúttal megszűnik a hibák lehetősége is, az üzemeltetés során pedig a vírus-, illetve adatvédelem is sokkal biztonságosabban hajtható végre.

Összességében a vékonykliens technológia hatékonyan válthatja le a „sokszínű” – energia és költségpazarló – irodai desktop megoldásokat, úgy, hogy a dolgozók a rendszerbevezetése után gyakorlatilag a már jól ismert szoftvereket, alkalmazásokat használják és ugyanazzal a felhasználói élménnyel, munkakörnyezettel találkoznak, mint korábban.

Itt azonban nincs kliens oldali számítógép, nincs „C meghajtó”, így az informatikai tudás nem az asztali gépekben van, hanem a szerveren. A felhasználó gyakorlatilag egy képernyővel, egy billentyűzettel, egy egérrel találkozik, illetve egy kis kiegészítő eszközzel, amely a kapcsolatot tartja a szerverrel. A szervert és a kiegészítő eszközt nem kell megvásárolni, azt a szolgáltatás üzemeltetője biztosítja ügyfelei számára.

Kinek érdemes váltani?
A Budget-IT a kis- és közepes méretű vállalatok, illetve a nagyvállalatok mellett az intézmények számára is megoldást jelent költségeik csökkentésében. Legfőképpen azoknak a szervezeteknek nyújt technológiai és gazdasági előnyöket, amelyek a gépeket adattárolás helyett inkább információcserére használják, vagy a számítógépes rendszerük már nagyon elavult és éppen egy nagy IT-beruházás előtt állnak. Ugyanakkor valós alternatíva azok számára is, akik több telephellyel rendelkeznek, otthoni felhasználó (ún. home office) is dolgozik náluk, illetve olyan munkatársaik is vannak, akik mozgó internetkapcsolattal kell, hogy elérjék a vállalat informatikai rendszerét.

Navigator BUDGET IT Prezentacio New Navigator BUDGET IT Prezentacio New Turcsn Tams


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.